Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Εκλογές με χιόνια;

Εκλογές με χιόνια;

Οι φήμες λένε πως κάποιοι στο μέγαρο Μαξίμου μαγειρεύουν σενάρια εκλογών, οι οποίες θα λάβουν χώρα πολύ πιο πριν από τις ημερομηνίες που δίνονται περί τα μέσα και τέλη της Ανοίξεως. Και ότι αυτό θα λειτουργήσει θετικά για τον Μητσοτάκη αφού πιστεύουν όσοι υποστηρίζουν αυτά τα σενάρια, ότι διαθέτει ακόμη πολιτικό κεφάλαιο και ότι θα αιφνιδιάσει τους αντιπάλους του εντός και εκτός του κόμματος. Εντός του κόμματος αυτούς, οι οποίοι βλέπουν να παραγκωνίζονται και ετοιμάζουν τις αντιδράσεις τους και εκτός του κόμματος, αυτούς οι οποίοι δεν έχουν προχωρήσει στους τελικούς τους σχεδιασμούς και οι οποίοι φυσιολογικό είναι να αιφνιδιαστούν, ενώ από την άλλη πλευρά δεν έχουν ακόμη διατυπώσει το τελικό τους προεκλογικό αφήγημα. 

Οι υποστηρικτές της θεωρίας αυτής πιστεύουν ότι με την βοήθεια και της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, η οποία θα υπάρξει κατόπιν ισχυράς αμερικανικής πιέσεως, ο Μητσοτάκης θα έχει την δυνατότητα να μοιράσει χρήμα και όταν ο ραγιάς παίρνει χρήμα κάνει ό,τι του λένε… Από την άλλη πλευρά, πιστεύουν ότι η οικονομική κρίση δεν θα έχει αγγίξει ακόμη τόσο πολύ τον μέσο πολίτη και δεν θα έχει αντιληφθεί το χάος στο οποίο βρίσκεται. Επί πλέον, σύμφωνα με τους υποστηρικτές αυτής της επιλογής, υπάρχει μεγάλος κατακερματισμός στα λεγόμενα μικρά κόμματα και θεωρείται ότι το ποσοστό των μικρών κομμάτων θα πλησιάσει το 10%, που βοηθά την Νέα Δημοκρατία στην αυτοδυναμία στις πρώτες ή στις δεύτερες εκλογές. 

Οι πιο προχωρημένοι υποστηρίζουν ότι και μία ένταση με την Τουρκία δεν θα έβλαπτε, αφού ο λαός συσπειρώνεται γύρω από το κόμμα που κυβερνά όταν υπάρχει εξωτερική απειλή και βεβαίως μη ξεχνάμε ότι κάτι τέτοιο το θέλει με πάθος ο Ερντογάν, ο οποίος βλέπει να ανεβαίνουν τα ποσοστά του όσο ανεβαίνει το θερμόμετρο με την Ελλάδα.   

Exit mobile version