Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Μια ακόμη απεργία της πλάκας 

Μια ακόμη απεργία της πλάκας 

Την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου του έτους 2022 είχαμε απεργία γενική απεργία σε όλη την χώρα. Στην Πλατεία Κλαυθμώνος συγκεντρώθηκαν ο ΣΥΡΙΖΑ, τα Σωματεία και βεβαίως και κάποιοι αναρχοκομμουνιστές, που έσπασαν μερικές βιτρίνες, αλλά δεν συνελήφθη κανείς… Με αισιόδοξες μετρήσεις δεν ήταν πέντε χιλιάδες οι συγκεντρωμένοι. Δεν ήταν όμως αυτή η μοναδική συγκέντρωση για την απεργία. Είχαμε και τους ροπαλοφόρους του ΠΑΜΕ, που σαν καλά στρατιωτάκια μάζεψαν καμιά δεκαριά χιλιάδες κόσμο.

Από τα ευτράπελα το μπουφάν που φορούσε ο Αλέξης Τσίπρας μάρκας GANT, που το σήμα του είναι μία παραλλαγή της αμερικάνικης σημαίας, και το κάλυψαν με ένα αυτοκόλλητο του ΣΥΡΙΖΑ και η Αλέκα Παπαρήγα, η οποία συμμετείχε στην διαδήλωση κρατώντας “Π”, θέλοντας να δείξει το αγωνιστικό της πνεύμα.

Οι συγκεντρώσεις τέλειωσαν και φυσικά επωφελήθηκαν από αυτές εκατοντάδες χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι από αυτούς που παίρνουν βρέξει-χιονίσει κάθε μήνα το χιλιάρικο και βάλε όταν στον ιδιωτικό τομέα φτύνουν αίμα δουλεύοντας δεκάωρα για 400 και 500 ευρώ.

Το ερώτημα που τίθεται είναι σε μια πόλη με πληθυσμό σχεδόν πέντε εκατομμυρίων, να μαζεύονται για “γενική απεργία” 15.000 άτομα συνολικά, που δεν γεμίζουν ούτε ένα γήπεδο μπάσκετ, τι δείχνει; Δείχνει αφ’ ενός μεν την χρεωκοπία της πολιτικής των κομμάτων του δημοκρατικού τόξου και αφ’ έτερου την απαξία που νοιώθει ο λαός δικαίως για την πολιτική, ο οποίος όμως παρακολουθεί απαθής την καταστροφή του.

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 

Exit mobile version