Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Τουρκία, το «αγαπημένο παιδί» των ΗΠΑ! 

Τουρκία, το «αγαπημένο παιδί» των ΗΠΑ! 

Η παρακάτω είδηση είναι εξαιρετικά αφιερωμένη σε κάποιους αιθεροβάμονες, που θέλουν να πιστεύουν πως τα τελευταία χρόνια οι Αμερικανοί βλέπουν εχθρικά την Τουρκιά και πως θα μας υποστηρίξουν σε περίπτωση τουρκικής επίθεσης…

Δηλώσεις υπέρ της επιδρομής των Τουρκαλάδων κατά των Κούρδων σε Συρία και Ιράκ, έκανε ο Διευθυντής Στρατηγικής Επικοινωνίας του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Τζον Κίρμπι: «Η Τουρκία συνεχίζει να υποφέρει από την τρομοκρατική απειλή, ιδίως στα νότια σύνορά της. Φυσικά, οι Τούρκοι έχουν κάθε δικαίωμα να υπερασπιστούν τον εαυτό τους και τους πολίτες τους».

Βέβαια, έτσι κι αλλιώς, οι Αμερικανοί στήριξαν στην πράξη αυτές τις τρομοκρατικές επιδρομές της Τουρκιάς, επιτρέποντας τη χρήση του ελεγχόμενου απ’ αυτούς συριακού εναέριου χώρου από τα τουρκικά F-16.

Οπότε, οι δηλώσεις του Κίρμπι περί «αυτοάμυνας» των Τούρκων, προφανώς αποτελούν «πράσινο φως» στην επικείμενη χερσαία επίθεση στην Βόρεια Συρία, που έχει προαναγγείλει ο –σύμφωνα με τον Μητσοτάκη «διεθνώς απομονωμένος»- Ερντογάν Πασάς, με στόχο τη δημιουργία δήθεν «ζώνης ασφαλείας» πλάτους 30 χιλιομέτρων, μέσα στα σύνορα της Συρίας!

Μην αμφιβάλλει κανείς, λοιπόν, πως η Τουρκιά ήταν, είναι και θα είναι το «αγαπημένο παιδί» των ΗΠΑ και ο «χωροφύλακας» των συμφερόντων τους στην ευρύτερη περιοχή!

Exit mobile version