Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Μοιράζουν λεφτά, πάμε για εκλογές;

Μοιράζουν λεφτά, πάμε για εκλογές;

Όλα δείχνουν ότι παρ’ όλες τις διαψεύσεις του πρωθυπουργού ότι οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους και όχι πρόωρα, μάλλον πρόκειται να συμβεί το αντίθετο! Τα σημάδια είναι φανερά και το πιο φανερό απ’ όλα ότι η εξουσία μοιράζει λεφτά… Εξάλλου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε πει ότι δεν θα επιτρέψει να υπάρξει μία μακρά προεκλογική περίοδος με τοξικό κλίμα. Μιλώντας στην πολιτική επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας, αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι σπέρνει διχασμό με λάσπη και απειλές. Τι άλλο είναι αυτό από τοξικό κλίμα; Ετοιμάζει λοιπόν, το έδαφος απ’ ό,τι φαίνεται για πρόωρες εκλογές η Νέα Δημοκρατία και αυτό επιβεβαιώνεται από την δήλωσή του στην ίδια επιτροπή ότι είναι εκλεγμένος πρωθυπουργός και λογοδοτεί μόνο στον λαό προσθέτοντας ότι είναι βέβαιος ότι οι πολίτες θα φράξουν τον δρόμο σε μία “δεύτερη φορά στην συμφορά”, αναφερόμενος στην κυβέρνηση Τσίπρα. 

Είναι και άλλα όμως τα σημάδια που δείχνουν ότι πάμε σε σύντομο χρόνο σε εκλογές. Όπως η κινδυνολογία ότι η Νέα Δημοκρατία πέφτει και ο ΣΥΡΙΖΑ ανεβαίνει και η κινδυνολογία αυτή δεν αναφέρεται από παράγοντες του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά από νεοδημοκρατικούς κύκλους και εταιρείες δημοσκοπήσεων, που πληρώνονται από την Νέα Δημοκρατία και οι οποίες καλλιεργούν το κλίμα αυτό προκειμένου να δημιουργήσουν πόλωση, η οποία θα ωφελήσει και την Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ. Για τον λόγο αυτό και ο ΣΥΡΙΖΑ αφήνει να διαχέεται αυτό το κλίμα, αφού σκοπό του έχει να διατηρηθεί σταθερά πάνω από 30%, που σημαίνει ότι θα παραμείνει κόμμα εξουσίας.

Δύσκολη η θέση του Ανδρουλάκη και του Πασοκοκιναλ, αφού είναι βέβαιον ότι θα προσπαθήσει να μη πάει η χώρα σε δεύτερες εκλογές γιατί γνωρίζει ότι δεύτερες εκλογές για τον Ανδρουλάκη θα είναι ένα πολιτικό Βατερλώ, αφού θα λεηλατηθεί σε αυτές από τους δύο μονομάχους. Στο σημείο αυτό έρχεται ο δεύτερος εκβιασμός της Νέας Δημοκρατίας, που θα εξαφανίσει τους ψευτοεθνικιστές ότι το ΠΑΣΟΚ θα κάνει κυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Αναμένονται ενδιαφέροντες πολιτικά λοιπόν, οι επόμενοι μήνες.

M.M.

Exit mobile version