Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η αριστερά, η δεξιά, το Έθνος και το κράτος

Η αριστερά, η δεξιά, το Έθνος και το κράτος

Ο Στρατηγός Ντε Γκωλ ήταν μία σε όλες τις περιπτώσεις μεγάλη, αλλά αντιφατική φυσιογνωμία. 

Παρέλαβε και αυτός μία χώρα, που θα μπορούσε μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο να παραμείνει μεγάλη δύναμη κι απεδείχθη και αυτός όπως και ο Ούινστον Τσώρτσιλ ανίκανος να διατηρήσει την Γαλλία ως μεγάλη δύναμη. Τραγική η πολιτική του στο ζήτημα της Αλγερίας όπου ξεπούλησε κυριολεκτικά τα συμφέροντα της Γαλλίας και εκατομμυρίων Γάλλων, οι οποίοι είχαν εγκατασταθεί εκεί σχεδόν από το 1800. Στα υπέρ του το γεγονός ότι διέγνωσε ότι η Αμερική δεν θα γίνει ποτέ κοσμοκράτειρα και κράτησε αποστάσεις. Μάλιστα είχε γράψει το εξής: “Οι Αμερικάνοι πάντα κάνουν οποιαδήποτε ανοησία μπορείς να φανταστείς και επιπλέον κάνα δυο ακόμα, που δεν μπορείς να φανταστείς”.

 

Το αριστερό κατεστημένο και η αντίρρησή του να δώσει πυρηνικά όπλα στο Ισραήλ του στοίχισαν τον Μάιο του ’68 και την πτώση του, η οποία ήταν και το πολιτικό του τέλος. 

Ο Στρατηγός Ντε Γκωλ μιλώντας για την εποχή μας είχε πει ότι η τραγωδία της είναι ότι η αριστερά στρέφεται κατά του Έθνους και η δεξιά κατά του κράτους. Αυτό το ζούμε χαρακτηριστικά στην Ελλάδα του μεταπολέμου όπου η αριστερά είναι εναντίον σε οτιδήποτε εθνικό, φτάνοντας μέχρι του σημείου να θέλει να παραχωρήσει από την Πατρίδα μας τμήματα του ελληνικού  έθνους όπως η Μακεδονία και η Θράκη και ακόμη να χαίρεται για τον ξεριζωμό του ελληνισμού από την Μικρά Ασία, μέχρι πρόσφατα με την συμφωνία των Πρεσπών, που χάρισε “μακεδονική” εθνότητα και γλώσσα στους Σλάβους της περιοχής των Σκοπίων. Όσο για την δεξιά και αυτή είναι όχι απλά κατά του κράτους, αλλά έχει μετατρέψει το κράτος σε έναν καρκίνο κυριολεκτικά που τρώει από μόνο του τις σάρκες του. Γιατί δημιούργημα της δεξιάς είναι το πελατειακό κράτος με το ένα εκατομμύριο δημοσίους υπαλλήλους, που έχει γονατίσει την Ελλάδα σε σημείο που της είναι αδύνατον ποτέ να σηκωθεί. Είναι τέτοια η αιμορραγία από το ένα εκατομμύριο των εγκάθετων που σιτίζονται από την χώρα, που δεν θα μπορέσει ποτέ να ζήσει αξιοπρεπώς, αλλά θα είναι πάντα δέσμια των τοκογλύφων δανειστών της.

Exit mobile version