Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Γιατί χαίρεται ο Ζάεφ κι ευχαριστεί Τσίπρα και Μητσοτάκη;

Γιατί χαίρεται ο Ζάεφ κι ευχαριστεί Τσίπρα και Μητσοτάκη;

Την Συμφωνία των Πρεσπών την επέβαλλε ο Τσίπρας και την εφαρμόζει πιστά ο Μητσοτάκης. 

Κατ’ εφαρμογήν αυτής της προδοτικής συμφωνίας, λοιπόν, αναγνωρίστηκε από την ελληνική δικαιοσύνη σύλλογος για την προώθηση της λεγόμενης «μακεδονικής» γλώσσας στη Φλώρινα.
Πρόκειται για το σωματείο με την επωνυμία «Κέντρο Μακεδονικής Γλώσσας στην Ελλάδα», η αίτηση του οποίου εγκρίθηκε από το Πρωτοδικείο Φλώρινας – κατ’ εντολήν της κυβέρνησης των Αθηνών. 

Και βέβαια, η απόφαση αυτή ανοίγει το δρόμο για ίδρυση και άλλων ανάλογων σωματείων στην Ελλάδα, από πράκτορες των Σκοπίων που αυτοπροοσδιορίζονται ως «Μακεντόνετς» και απαιτούν την αναγνώριση «μακεδονικής» μειονότητας στη χώρα μας.

Κι όπως ήταν φυσικό κι επόμενο, πανηγυρίζει για την απόφαση ο πρωτεργάτης της Συμφωνίας των Πρεσπών και πρώην πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ, χωρίς να παραλείπει να ευχαριστήσει και τους πρωτεργάτες της από δω πλευράς, τον φανερό (Τσίπρα), αλλά και τον κρυφό (Μητσοτάκη):

«Αυτοί είναι οι καρποί της Συμφωνίας των Πρεσπών. Φέρνουν χαρά σε όλους όσοι μιλούν τη μακεδονική γλώσσα. Συγχαίρω τους ιδρυτές του Κέντρου Μακεδονικής Γλώσσας στην Ελλάδα και όλους τους πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας και της Ελλάδας που χαίρονται για αυτή την όμορφη πράξη που είναι ιδιαίτερα σημαντική ως μια ακόμη επιβεβαίωση των στενών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών. Ευχαριστώ τόσο τον πρώην όσο και τον νυν Πρωθυπουργό, Τσίπρα και Μητσοτάκη, για την πίστη και τη δέσμευσή τους στην οικοδόμηση ειλικρινούς φιλίας και καλής γειτονίας».

 

Α.Β.

Exit mobile version