Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Μετά την αναγνώριση «μακεδονικής» γλώσσας, οι φιλοσκοπιανοί απαιτούν αναγνώριση «μακεδονικής» μειονότητας

Μετά την αναγνώριση «μακεδονικής» γλώσσας, οι φιλοσκοπιανοί απαιτούν αναγνώριση «μακεδονικής» μειονότητας

Δεν πρόλαβε καλά-καλά να γίνει γνωστή η κατάπτυστη απόφαση του Πρωτοδικείου Φλώρινας (κατόπιν εντολής από την κυβέρνηση των Αθηνών ασφαλώς…), με την οποία αναγνωρίζεται η «μακεδονική» γλώσσα (δια της αναγνωρίσεως του συλλόγου «Κέντρο Μακεδονικής Γλώσσας στην Ελλάδα»), κι οι φιλοσκοπιανοί άρχισαν να ζητούν αναγνώριση μειονότητας. Άλλωστε, το ένα φέρνει τ’ άλλο!

Έτσι, με ανάρτηση που έκανε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, o αρχηγός του φιλοσκοπιανού κόμματος «Ουράνιο Τόξο», Παύλος Βοσκόπουλος Φιλίποφ, συμφωνεί με την απόφαση και… επαυξάνει, ζητώντας επίσημη αναγνώριση «μακεδονικής» μειονότητας:    

«Οι Μακεδόνες στη Βόρεια Ελλάδα θα χαρούν να δουν τις ελληνομακεδονικές σχέσεις να προχωρούν σε θετική κατεύθυνση, ενώ εμείς, τα μέλη της μακεδονικής μειονότητας, θα επιμείνουμε να κάνει η Ελλάδα ένα βήμα μπροστά και μετά από τη γλώσσα να αναγνωρίσει και τη μακεδονική μειονότητα και να εφαρμόζει κατάλληλα θετικά μέτρα».

Για την ώρα, δεν υπάρχει περίπτωση ικανοποίησης τέτοιου αιτήματος, λόγω των επικείμενων εκλογών. Αλλά μετά τις εκλογές, ο δρόμος είναι ανοιχτός για οποιαδήποτε αντεθνική διευθέτηση!

(ΥΓ): Παρεμπιπτόντως, το 2009 οι φιλοσκοπιανοί παρουσίασαν στην Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου των Αθηνών το «Σύγχρονο Ελληνομακεδονικό Λεξικό», αλλά χρυσαυγίτες ακτιβιστές παρενέβησαν δυναμικά και τους χάλασαν τη «σούπα». Σήμερα, η Χρυσή Αυγή είναι στη φυλακή κι όλοι οι εχθροί του Έθνους αλωνίζουν! Κι αυτό τυχαίο; Δε νομίζουμε!

 

A.B.

Exit mobile version