Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η απλή αναλογική φέρνει εμφύλιο στην Νέα Δημοκρατία 

Η απλή αναλογική φέρνει εμφύλιο στην Νέα Δημοκρατία 

Η Νέα Δημοκρατία έχει σήμερα 158 βουλευτές. Οι εκλογές οι οποίες πρόκειται να γίνουν ως γνωστόν, θα γίνουν με το σύστημα της απλής αναλογικής, που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί με ΚΚΕ και Λεβέντη και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις. Στο σημείο αυτό να θυμίσουμε πάλι το προεκλογικό ψέμα της Νέας Δημοκρατίας κατά της Χρυσής Αυγής ότι η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ψήφισε την απλή αναλογική. Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ απείχε από την ψηφοφορία γιατί δεν ήθελε να είναι ούτε με τον έναν, ούτε με τον άλλον και σε καμία περίπτωση δεν είχε κάνει υπόγειες συμφωνίες με τον ΣΥΡΙΖΑ για την απλή αναλογική όπως έλεγαν και λένε ακόμα οι πολιτικοί απατεώνες της Νέας Δημοκρατίας. 

Με την απλή αναλογική, λοιπόν, η Νέα Δημοκρατία στην καλύτερη περίπτωση θα πάρει ένα 35% και ίσως λέμε πολύ τοις εκατό. Αυτό σημαίνει ότι θα βγάλει λιγότερους από 110 βουλευτές. Επομένως θα μείνουν εκτός βουλής 50 σχεδόν από τους σημερινούς βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και σίγουρα είναι θέμα πολιτικής οντότητος το να βρεθούν εκτός βουλής. Επομένως θα έχουμε σκληρή μάχη μεταξύ των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας ακόμη για τον τελευταίο σταυρό. Και οι πλέον πρόθυμοι να βοηθήσουν σε αυτή την μάχη είναι οι περισσότερο στερημένοι δηλαδή οι γιαλαντζί ακροδεξιοί και οι ψευτοεθνικοπατριώτες. Εκεί θα κτυπήσουν προπαντός οι πολιτευτές της Ν.Δ., που δεν πρόκειται να αφήσουν όχι σπίτι που δεν θα κτυπήσουν την πόρτα, αλλά ούτε και τουαλέτα εξωτερικού χώρου… Μάταια ελπίζουν, λοιπόν, κάποιοι σε ορφανούς ψήφους, αφού θα γυρίζουν πολλοί πατριοί για να υιοθετήσουν τα ορφανά της “ακροδεξιάς”. Αυτό άλλωστε κάνει η Νέα Δημοκρατία εδώ και πολλές δεκαετίες. Τώρα που θα υπάρχει κι ανταγωνισμός μεταξύ των πολιτευτών τα πράγματα θα είναι ακόμη πιο άγρια.

Και τα δύσκολα δεν σταματούν εδώ, αφού εάν γίνουν δεύτερες εκλογές, δεν είναι υποχρεωτική η λίστα και έτσι ο Μητσοτάκης έχει την δυνατότητα να αφήσει εκτός ψηφοδελτίων όσους δεν εκλέχτηκαν την πρώτη φορά και η αγωνία των επίδοξων εθνοπατέρων και εθνομητέρων θα κτυπήσει κόκκινο  

Exit mobile version