Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Γιατί κατηγορείται η Balenciaga για προώθηση της παιδοφιλίας; 

Γιατί κατηγορείται η Balenciaga για προώθηση της παιδοφιλίας;
Η Balenciaga είναι ένας πολυτελής οίκος μόδας, που ιδρύθηκε το 1919 στην Ισπανία από τον Cristóbal Balenciaga, ενώ σήμερα η μάρκα ανήκει στη γαλλική εταιρεία Kering. Πολλοί διάσημοι έχουν απαθανατιστεί να φορούν αυτή την μάρκα ανάμεσά τους η Lady Gaga, η Celine Dion, η Taylor Swift, ο Janmie Foxx, η Κιμ Καρντάσιαν κ.α.
Τί έγινε όμως και ξεκίνησε να κατηγορείται για παιδική πορνογραφία ο πολυτελής οίκος μόδας; Γιατί τρεντάρει το #cancelBalenciaga σε Twitter και Tiktok;

Τα προβλήματα ξεκίνησαν στις 16 Νοεμβρίου όταν η εταιρεία δημοσιοποίησε την Χριστουγεννιάτικη καμπάνια της με τίτλo “Balenciaga Gift Shop”. Η σειρά αφορούσε 6 παιδάκια να κρατούν τσάντες με καταστραμμένα λούτρινα αρκουδάκια εμπνευσμένα από το BDSM. Τα αρκουδάκια είχαν μαύρα μάτια, διχτυωτά ρούχα και δερμάτινα λουριά. Το σκηνικό συμπλήρωσαν ποτήρια κρασιού και άλλα είδη δώρων. Σύμφωνα με τον φωτογράφο, τα αντικείμενα, τα παιδιά και η τοποθεσία είχαν επιλεχθεί από την ίδια την εταιρεία.
Την 21η Νοεμβρίου, η Balenciaga κυκλοφόρησε μια ξεχωριστή καμπάνια: τη διαφημιστική καμπάνια Garde-Robe 2023. Οι χρήστες των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης έκαναν μεγέθυνση στις εικόνες της και παρατήρησαν κάτι πολύ ανησυχητικό. Τα στηρίγματα πάνω στα οποία βρίσκονταν τα διαφημιζόμενα είδη, ήταν ένας πάκος από έγγραφα από απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου σχετικά με τους νόμους για την παιδική πορνογραφία…
Δεν σταματάει όμως εκεί η αρρώστια. Άλλα στηρίγματα της καμπάνιας Garde-Robe περιελάμβαναν τα βιβλία “The Cremaster Cycle” του Matthew Barney, που εμφανίστηκαν σε συνδυασμό με μια έκθεση του “καλλιτέχνη” στο Μουσείο Guggenheim, και “As Sweet As It Gets” του Βέλγου ζωγράφου Michaël Borremans. Έργα του οποίου έχουν παρουσιαστεί στην γκαλερί David Zwirner. Η γκαλερί έχει περιγράψει τους πίνακες του κ. Borremans ως «νήπια που επιδίδονται σε παιχνιδιάρικες αλλά μυστηριώδεις πράξεις με απαίσιους τόνους και υπαινιγμούς βίας».
Μετά τον σάλο που ξέσπασε η εταιρεία απέσυρε τις καμπάνιες της και ζήτησε συγγνώμη. “Απολογούμαστε από καρδιάς σε όλους όσοι προσβλήθηκαν λόγω της χριστουγεννιάτικης καμπάνιας. Οι τσάντες – αρκουδάκια δεν έπρεπε να εμφανίζονται στα χέρια παιδιών. Έχουμε αφαιρέσει την καμπάνια από όλες τις πλατφόρμες. Έγραψε στη πρώτη δημόσια συγγνώμη που δημοσίευσε, ενώ συνέχει σε δεύτερη δημοσίευση “Ζητούμε συγγνώμη για την εμφάνιση των δικαστικών εγγράφων στην καμπάνια μας. Λαμβάνουμε όλο αυτό το θέμα που έχει ανακύψει πολύ σοβαρά και θα κινηθούμε νομικά κατά όσων είναι υπεύθυνοι για τη δημιουργία του σετ και τη συμπερίληψη μη εγκεκριμένων αντικειμένων για τη φωτογράφιση της καμπάνιας μας Garde-Robe. Καταδικάζουμε την κακοποίηση παιδιών σε οποιαδήποτε μορφή της. Υποστηρίζουμε την ασφάλεια και την ευημερία των παιδιών”.
Πειστήκατε από την συγγνώμη της εταιρείας; Εμείς όχι! Είναι ξεκάθαρο πως ο στόχος της Νέας Τάξης Πραγμάτων είναι τα παιδιά. Με τον έναν ή τον άλλον τρόπο βγαίνουν ανησυχητικά μηνύματα, προϊόντα, “έργα τέχνης”,  που αφορούν την σεξουαλικοποίηση των παιδιών. Οφείλουμε να καταδικάσουμε αυτές τις πράξεις, να μποϊκοτάρουμε εταιρείες, άτομα, ομάδες, παρατάξεις που την προωθούν και να ενημερώσουμε τους γύρω μας ώστε να κάνουν το ίδιο.
Exit mobile version