Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Παπαχελάς: Στημένη η «κόντρα» Μητσοτάκη-Ερντογάν, καθώς ευνοεί και τους δύο!

Παπαχελάς: Στημένη η «κόντρα» Μητσοτάκη-Ερντογάν, καθώς ευνοεί και τους δύο!

Τελικά, το Predator κάνει… θαύματα!

Αμέσως μετά, λοιπόν, τις αποκαλύψεις για την παρακολούθηση του αμερικανοτραφούς μεγαλοδημοσιογράφου Παπαχελά από το σύστημα Μητσοτάκη, «λύθηκε η γλώσσα του» κι έγινε… μαρτυριάρης.

Μεταξύ των άλλων μυστικών που… μαρτυράει ο συστημικός αυτός δημοσιογράφος, είναι πως η «κόντρα» Μητσοτάκη-Ερντογάν είναι στημένη, καθώς ευνοεί και τους δύο, ενόψει μάλιστα και των εκλογών σε Ελλάδα και Τουρκία.

Πάρτε μια γεύση απ’ το πρόσφατο άρθρο του, υπό τον τίτλο «Ένα δύσκολο πολιτικό ελληνοτουρκικό “ταγκό”»:

«Ένα «ταγκό» βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την περίοδο ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στον Ταγίπ Ερντογάν. Προφανώς δεν είναι ένας χορός που ακολουθεί κάποιο πρότυπο. Είναι ένας χορός ο οποίος, όμως, πολιτικά βολεύει και τους δύο σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή, καθώς έχουν να αντιμετωπίσουν δύσκολες εκλογικές αναμετρήσεις.

Το μεγαλύτερο κρυφό προεκλογικό όπλο του πρωθυπουργού μπορεί να είναι ο ίδιος ο Ερντογάν. Δεν ξέρω αν κάποιος μπορεί να το μετρήσει, αλλά είναι σχεδόν βέβαιο ότι κάθε φορά που επιτίθεται στον κ. Μητσοτάκη τού δίνει μερικές μονάδες και βάζει τους αναποφάσιστους να το ξανασκεφτούν πιο σοβαρά. Επειδή έχει καταστεί εμμονή πλέον για τον Τούρκο ηγέτη, δεν υπάρχει μέρα που ο ίδιος ή κάποιος άλλος αξιωματούχος να μην επιτεθούν στον Έλληνα πρωθυπουργό.

Δεν κερδίζει όμως μόνο αυτός. Τούρκοι ειδικοί και δημοσιογράφοι μάς εξηγούν ότι κάθε επίθεση στον Μητσοτάκη και στην Ελλάδα δίνει πόντους και στον Ερντογάν. Για πρώτη φορά έπειτα από δεκαετίες η Ελλάδα είναι πολύ ψηλά στην επικαιρότητα αλλά και στη λίστα των «εχθρών». Το «χαρτί» των επιθέσεων στη χώρα μας έχει γίνει δημοφιλές. Γεγονός που αποδεικνύεται από τη βιασύνη της τουρκικής αντιπολίτευσης να το παίξει και αυτή δυνατά».

Βέβαια, ο Παπαχελάς… μαρτυράει μόνο τη μισή αλήθεια, καθώς αφήνει να εννοηθεί πως η ψεύτικη κόντρα στήθηκε ευκαιριακά τώρα τελευταία, λόγω των εκλογών στις δύο χώρες. Πρόκειται για κραυγαλέο ψεύδος, καθώς η «κόντρα» στήθηκε αμέσως μόλις έγινε πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης, με κορυφαία στιγμή το δήθεν «Έπος του Έβρου», όταν υποτίθεται πως οι Τουρκαλάδες επιχειρούσαν να μπάσουν στην Ελλάδα χιλιάδες λαθρομετανάστες από μια ακτίνα 3-4 χιλιομέτρων, γύρω απ’ το τελωνείο στις Καστανιές του Έβρου, ενώ τα υπόλοιπα 200+ χιλιόμετρα της συνολικής συνοριακής γραμμής ήταν σχεδόν αφύλαχτα.

Τα δε «δώρα» του Ερντογάν, δε δίνονται χωρίς αντάλλαγμα. Και οι «κακές γλώσσες», επιμένουν πως αυτό το αντάλλαγμα θα δοθεί μετά τις προσεχείς εκλογές, καθώς ο Μητσοτάκης έχει δεσμευτεί πως αν τις κερδίσει, θα προσφύγει στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για τις ελληνο-τουρκικές διαφορές. Στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης που δίνει «σολομώντειες» λύσεις, με στόχο να δοθεί μια τέτοια «λύση» στο θέμα του ενεργειακού πλούτου του Αιγαίου. Ήτοι, «καζάν-καζάν» (μισά-μισά), όπως απαιτεί ο Ερντογάν!

 

Α.Β.

Exit mobile version