Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ανδρουλάκης ο Άμλετ των προσεχών εκλογών

 

Όλα τα δημοσιεύματα, όλα τα υπονοούμενα και τα εννοούμενα δείχνουν ότι πάμε για εκλογές. Εκλογές, οι οποίες ως γνωστόν, θα γίνουν με τον εκλογικό νόμο της απλής αναλογικής. Οι πρώτες, οι οποίες δεν πρόκειται να βγάλουν κυβέρνηση. Στο σημείο αυτό τίθεται ένα ερώτημα ουσιώδες.

Ο εμφανιζόμενος ως “μεσσίας” του ΠΑΣΟΚ Ανδρουλάκης, που άρχισε την δημοσκοπική του καριέρα με 16%-17% και ήδη βρίσκεται λίγο πάνω από το 10%, θα διακινδυνεύσει δεύτερες εκλογές ή θα κολλήσει σαν βδέλλα σε όποιο είναι το πρώτο κόμμα; Γιατί αυτό; Γιατί να αποφύγει τις δεύτερες εκλογές; Γιατί όλα δείχνουν πως εάν έχουμε δεύτερες εκλογές, θα υπάρξει μεγάλη πόλωση και ένα 10-12%, το οποίο είναι δυνατόν να λάβει το κόμμα του υπό την ηγεσία του, δεν αποκλείεται να κατρακυλίσει στο 6 με 7%. Με απλά λόγια, είναι πολύ πιθανόν να λεηλατηθούν στον δεύτερο γύρο οι ψήφοι του Ανδρουλάκη από την Ν.Δ. και τον ΣΥΡΙΖΑ. Στην περίπτωση αυτή είναι δεδομένο ότι θα του χρεωθεί ήττα και Ανδρουλάκης τέλος. Πολύ πιθανόν, λοιπόν, το σενάριο λόγω “εθνικής ευθύνης”(δήθεν…) ο Ανδρουλάκης να κολλήσει στο πρώτο κόμμα και να κάνει συγκυβέρνηση. Έχει πει στο παρελθόν ότι αυτός θα θέσει τους όρους της συγκυβέρνησης.

Με τι γόνατα θα το κάνει αυτό όμως όταν θα προσπαθεί να αποφύγει ένα πολιτικό Βατερλώ; Στηρίζεται στις επαφές του στην Ευρώπη όπου σιτιζότανε πλουσιοπάροχα για πολλά χρόνια και ελπίζει στην λύση ενός τρίτου προσώπου.

Exit mobile version