Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ξένοι πράκτορες προσπαθούν να αποσταθεροποιήσουν το καθεστώς στο Ιράν 

Ξένοι πράκτορες προσπαθούν να αποσταθεροποιήσουν το καθεστώς στο Ιράν 

Η κυβέρνηση του Ιράν με επίσημη ανακοίνωση της παραθέτοντας στοιχεία και αποδείξεις κατηγόρησε τις Δυτικές χώρες για ανάμειξη πρακτόρων τους στις διαδηλώσεις που γίνονται στην χώρα. Συγκεκριμένα μάλιστα, παρέδωσε διάβημα διαμαρτυρίας στον Γερμανό πρέσβη για την πρωτοβουλία της Γερμανίδας υπουργού εξωτερικών Μπέρμποκ, που ανήκει στους Πράσινους, γιατί παρέστη αυτοπροσώπως σε συνεδρίαση της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, στην οποία διατυπώθηκαν σφοδρές κατηγορίες κατά του Ιράν. 

Ο εκπρόσωπος του Ιρανικού Υπουργείου Εξωτερικών, σε δηλώσεις του σε ανταποκριτές του ξένου τύπου, κατήγγειλε πράκτορες των ΗΠΑ ότι συμμετέχουν ενεργά στις διαδηλώσεις, ενώ διευκρίνισε ότι εκμεταλλεύονται το ζήτημα των Κούρδων, οι οποίοι ζουν στο Ιράν προκειμένου να κτυπήσουν το καθεστώς της Τεχεράνης.

Όλα αυτά γίνονται με την ανάληψη της εξουσίας στις ΗΠΑ από τον Τζο Μπάιντεν, ο οποίος δημιούργησε ένα ψυχροπολεμικό κλίμα σε ολόκληρο τον κόσμο με τον πόλεμο στην Ουκρανία και τις διαδηλώσεις στο Ιράν την ίδια στιγμή που στις φιλικές προς την Ουάσιγκτον αραβικές χώρες έχουμε κατάφορες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και εγκληματική πολιτική και ουδείς διαμαρτύρεται.  

Και τα μέτωπα δεν σταματούν εδώ, αφού μετά την επίσκεψη της Πελόζι της εκλεκτής του Μπάιντεν στην Ταϊβάν, που δημιούργησε ένταση, έχουμε τώρα και διαδηλώσεις στην Κίνα, οι οποίες δημιούργησαν ήδη μεγάλη αναταραχή στην ευρωπαϊκή οικονομία. Χαρακτηριστικό είναι ότι μετά τις διαδηλώσεις στην Κίνα έπεσαν οι δείκτες των χρηματιστηρίων σε όλη την Ευρώπη. 

Exit mobile version