Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Οι “σύμμαχοί” μας οι Άγγλοι

Οι “σύμμαχοί” μας οι Άγγλοι

Στην εφημερίδα “ΒΗΜΑ” της Κυριακής που πέρασε 27 Νοεμβρίου 2022, υπήρχε βιβλίο προσφορά για τα Δεκεμβριανά, του συγγραφέως και δημοσιογράφου Βάσου Μαθιόπουλου, ο οποίος ανήκει στον αντιφασιστικό χώρο χωρίς αμφιβολία. 

Το κακό με τους Έλληνες είναι ότι αγοράζουν βιβλία, όσοι αγοράζουν, για να γεμίζουν τα ράφια της βιβλιοθήκης τους ή να κάνουν φιγούρα ότι είναι μορφωμένοι, αλλά δεν τα διαβάζουν ποτέ. Γιατί εάν τα διάβαζαν θα είχαν διαφορετική αντίληψη για την ελληνική Ιστορία και για τα όσα πραγματικά έχουν συμβεί στον τόπο αυτό. Και όσα έχουν συμβεί επηρεάζουν άμεσα και αυτά που συμβαίνουν.

Πόσο καλοί μας φίλοι ήταν λοιπόν, οι Άγγλοι και πόσο πιστοί “σύμμαχοί” μας; Στο βιβλίο του Βήματος, λοιπόν, του κ. Μαθιόπουλου, διαβάζουμε ότι ο ίδιος ο Τσώρτσιλ πρότεινε στους Τούρκους στα Δεκεμβριανά του 1944 να μεταφέρουν στρατιωτικές δυνάμεις για να κτυπήσουν τον ΕΛΑΣ. Και αυτό είναι βέβαιο ότι θα δημιουργούσε μία τεράστια πληγή στον ελληνισμό και δεδομένα δυσμενή γιατί οι Τούρκοι σίγουρα δεν θα έφευγαν εύκολα και θα ζητούσαν ανταλλάγματα. Ποια θα ήταν τα ανταλλάγματα αυτά; Τα αναφέρει παρακάτω ο συγγραφέας του βιβλίου παρέχοντας στοιχεία από εγκυρότατες πηγές. Οι Άγγλοι το 1943 όταν η Ελλάδα ευρίσκετο υπό κατοχήν από τους Γερμανούς προσέφεραν στους Τούρκους τα μισά Δωδεκάνησα, τα ελληνικά Δωδεκάνησα, τα οποία ήταν προαιώνια Ελληνικά και κατοικούντο από Έλληνες, τα προσέφεραν στους Τούρκους προκειμένου αυτοί να μπουν στον πόλεμο στο πλευρό τους. Και ευτυχώς οι Τούρκοι αρνήθηκαν αλλιώς σήμερα τα μισά Δωδεκάνησα θα ήταν τουρκικά και η γαλάζια πατρίδα του Ερντογάν πραγματικότητα…  Αυτοί ήτανε οι “καλοί μας σύμμαχοι” οι Άγγλοι…

Exit mobile version