Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η «καλτσοδέτα» και οι λομπίστες

Η «καλτσοδέτα» και οι λομπίστες

Εντάξει, ωραία, χορτάσαμε αποκαλύψεις για το Qatargate και τις αρπαχτές της Καϊλή, αλλά κάπου ώπα!

Σίγουρα δεν είναι η αχόρταγη «καλτσοδέτα», το λαμόγιο ο «σύντροφός» της και ο Ιταλιάνος πρώην ευρωβουλευτής η «κορυφή του παγόβουνου» των σκανδάλων, αλλά ο… πάτος. Ούτε βέβαια οι θεσμοί της Ευρώπης είναι αδιάφθοροι. Κάθε άλλο…

Διότι, ως συνήθως οι «λομπίστες» είναι πρώην εκλεγμένοι ευρωβουλευτές, που εκμεταλλεύονται τις φιλίες και τις γνωριμίες τους, «δελεάζοντας» με χρήμα υπέρ των συμφερόντων που υπηρετούν, κρατικών ή ιδιωτικών.

Σύμφωνα δε με έκθεση του διεθνούς οργανισμού  Transparency το 2017, αποκαλύπτεται ότι το 50% των Ευρωπαίων Επιτρόπων που ήταν σε θητεία μέχρι το 2014 προσλαμβάνονταν από εταιρείες, τράπεζες και ομάδες συμφερόντων, με πιο κραυγαλέο παράδειγμα τον Πορτογάλο πρώην πρόεδρο της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Μεταξύ των απλών ευρωβουλευτών, το ποσοστό αυτών που «αξιοποιούνται» μετά τη λήξη της θητείας τους ως «λομπίστες» μειώνεται κάπως, φτάνοντας όμως στο 30%! Σχεδόν ένας στους τρεις!

Σύμφωνα πάντα με τα ίδια στοιχεία του 2014, συνολικά, 485 πρώην ευρωβουλευτές έγιναν λομπίστες!

Για να μην κοροϊδευόμαστε, είναι το δήθεν «δημοκρατικό» σύστημα που προάγει την διαφθορά. Ένα σύστημα που δεν βελτιώνεται, παρά μόνο ανατρέπεται!

 

A.B.

Exit mobile version