Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Προς μία παγωμένη κόλαση πάνε οι Ουκρανοί 

Προς μία παγωμένη κόλαση πάνε οι Ουκρανοί 

Οι εκατοντάδες ρωσσικοί πύραυλοι των τελευταίων εβδομάδων έχουν καταστρέψει μεγάλο μέρος του δικτύου ηλεκτροδοτήσεως και υδρεύσεως στην Ουκρανία. Σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων τις επόμενες ημέρες βαρύς παγετός πρόκειται να πλήξει την Ουκρανία και μάλιστα και την ίδια την πρωτεύουσά της το Κίεβο όπου ζουν τρία εκατομμύρια άνθρωποι. Η θερμοκρασία αναμένεται να κυμανθεί από μείον δέκα έως μείον είκοσι βαθμούς Κελσίου. Αυτή την περίοδο οι πολεμικές επιχειρήσεις έχουν σταματήσει, αλλά η κατάσταση είναι απελπιστική από πλευράς υποδομών της Ουκρανίας και αναμένεται μεγάλη ανθρωπιστική κρίση με χιλιάδες νεκρούς από τον παγετό και την πείνα. Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της κρατικής εταιρείας παροχής ενεργείας, η ηλεκτροδότηση εξακολουθεί να υπολείπεται των αναγκών κατά 27% και στην πραγματικότητα το ποσοστό πρέπει να είναι πολύ μεγαλύτερο.  

Εν τω μεταξύ και στην Χερσώνα, την οποία ο ρωσσικός στρατός εγκατέλειψε και δεν την απελευθέρωσαν οι Ουκρανοί, συνεχίζονται συστηματικοί βομβαρδισμοί, ενώ περισσότεροι από εκατό χιλιάδες ρωσσόφωνοι έχουν περάσει με την προστασία των ρωσσικών ενόπλων δυνάμεων στην ανατολική όχθη. 

Οι Αμερικάνοι δημιούργησαν κυριολεκτικά μια κόλαση στην Ουκρανία με την βοήθεια της μαριονέτας τους του Ζελένσκι και τώρα θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους για μια τραγωδία που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Exit mobile version