Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Τα ψίχουλα του Μητσοτάκη και τα μέτρα κατά της ακρίβειας στην Ισπανία

Τα ψίχουλα του Μητσοτάκη και τα μέτρα κατά της ακρίβειας στην Ισπανία

Στην Ελλάδα, που σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία είναι προτελευταία στην αγοραστική δύναμη των πολιτών των χωρών της Ε.Ε. και μακράν πρώτη σε ληστρικούς φόρους και χαράτσια, ως γνωστόν ο… κουβαρντάς Μητσοτάκης ανακοίνωσε «ενίσχυση» 30-45 ευρώ το μήνα ανά νοικοκυριό (ήτοι 1 με 1,50 ευρώ την ημέρα), για την… αντιμετώπιση της ακρίβειας. Και βρισκόμαστε και σε προεκλογική περίοδο, αλλιώς δε θα έδινε μία!

Ας δούμε τι γίνεται σε άλλες χώρες της Ευρώπης. Κι όχι στις πιο πλούσιες, αλλά σε περίπου ομοειδείς οικονομικά με την Ελλάδα…

Στην Ισπανία, λοιπόν, που δεν βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο, ο πρωθυπουργός Σάντσεθ ανακοίνωσε την πλήρη κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης, όπως το ψωμί, το γάλα, το τυρί, τα φρούτα, τα λαχανικά και τα δημητριακά. Παράλληλα, ο ΦΠΑ θα μειωθεί από το 10% στο 5% στο μαγειρικό λάδι και τα ζυμαρικά. Επιπλέον, αποφάσισε έκτακτο βοήθημα 200 ευρώ για οικογένειες με εισόδημα μικρότερο ή ίσο των 27.000 ευρώ, προκειμένου να «αποζημιωθούν για την αύξηση των τιμών των διατροφικών προϊόντων».

Το συνολικό κόστος του πακέτου των παραπάνω μέτρων κατά της ακρίβειας στην Ισπανία φτάνει τα 10 δισ. ευρώ, ενώ το συνολικό κόστος των «βοηθημάτων» του Μητσοτάκη είναι 600 εκατομμύρια ευρώ.

Τα συμπεράσματα δικά σας…

 

Α.Β.

Exit mobile version