Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Κάθε πέρσι και καλύτερα στο θέμα της λαθρομετανάστευσης! 

Κάθε πέρσι και καλύτερα στο θέμα της λαθρομετανάστευσης! 

Το «αφήγημα» των Κούληδων είναι πως «τα σύνορά μας στα νησιά και στον Έβρο είναι σφραγισμένα». Αλλά, τα επίσημα στοιχεία επιβεβαιώνουν το «κάθε πέρσι και καλύτερα»!

Σύμφωνα, λοιπόν, με τα στοιχεία του υπουργείου (Λαθρο) Μετανάστευσης και Ασύλου, από τις αρχές του έτους ως τον Νοέμβριο του 2022, καταγράφηκαν 15.052 νέοι λαθρομετανάστες. Την ίδια περίοδο του 2021, είχαν καταγραφεί περίπου οι μισοί – 8.031.

Στην πραγματικότητα, οι λαθρομετανάστες είναι πολλοί περισσότεροι, καθώς καταγράφονται αναγκαστικά μόνο οι λαθρομετανάστες που εισέρχονται δια θαλάσσης στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, διότι δεν είναι δυνατή η περαιτέρω μετακίνησή τους στην ηπειρωτική Ελλάδα με τα πλοία της γραμμής, χωρίς τα απαραίτητα έγγραφα. Ενώ όσοι μπουκάρουν από τα χερσαία σύνορα του Έβρου, κατευθύνονται αμέσως οδικώς προς Θεσσαλονίκη και Αθήνα και σπανίως «συλλαμβάνονται» και καταγράφονται.

Επίσης, μειωμένες κατά 26% ήταν φέτος σε σχέση με πέρυσι οι απελάσεις (που αφορούν κατά 99% Αλβανούς, οι οποίοι την επομένη της «απέλασής» τους επιστρέφουν δριμύτεροι από τα γνωστά μονοπάτια…), οι εθελοντικές επιστροφές των λαθρομεταναστών στις χώρες προέλευσής τους, καθώς και οι μετεγκαταστάσεις τους σε άλλες χώρες της Ευρώπης. 

Τέλος, σημαντικά αυξημένος (κατά 33%) ήταν φέτος σε σχέση με πέρυσι, ο αριθμός των λεγόμενων «ασυνόδευτων ανηλίκων» (πολλοί εκ των οποίων δηλώνουν ανήλικοι χωρίς να είναι…) που εισήλθαν παράνομα στην Ελλάδα. Θυμίζουμε, ότι όπως προανήγγειλε η υφυπουργός Βούλτεψη, η κυβέρνηση θα φέρει προς ψήφιση στη βουλή μετά τις γιορτές, νόμο για χορήγηση 10ετους αδείας παραμονής στους λαθρομετανάστες της συγκεκριμένης κατηγορίας, αρκεί να φοιτήσουν σε ελληνικό σχολείο για τουλάχιστον τρία χρόνια…

Exit mobile version