Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ν.Γ. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ: Η παρακμή ενός Έθνους

Θα είναι η χρονιά που έρχεται το 2023 μια χρονιά διαφορετική ή θα συνεχιστεί ο ολέθριος κατήφορος του μεγάλου μας Έθνους, το οποίο έχει καταντήσει υποχείριο και δούλος των δανειστών τοκογλύφων και της ανηθικότητας των ενταύθα εξουσιαστών της, οι οποίοι επελέγησαν μόνο και μόνο δουλικά για να υπηρετούν την εξουσία των ξένων; Ας θυμηθούμε επί του προκειμένου τα λόγια τα πικρά, αλλά αληθινά ενός ποιητή του 4ου μ.Χ. αιώνος.

Ας θυμηθούμε ένα επίγραμμα από τον Παλλάδα τον Αλεξανδρέα του 4ου αιώνα μ.Χ. που έγραφε για την παρακμή τότε του Ελληνισμού:

“Άρα μη θανόντες τώ δοκείν ζώμεν μόνον,
Έλληνες άνδρες, συμφορά πεπτωκότες
όνειρον εικάζοντες είναι τόν βίον;
ή ζώμεν ημείς, του βίου τεθνηκότος;”

Το δίλημμα που θέτει ο Παλλάδας μεγάλο και όλοι πρέπει να έχουν σε αυτό μία απάντηση. Μία απάντηση για το μήπως ενώ έχουμε πεθάνει νομίζουμε μόνον ότι ζούμε, έχοντας πέσει σε συμφορά. Μία απάντηση για το εάν θεωρούμε τον βίον απλά ένα όνειρο και μήπως απλά έχουμε μια χαμοζωή ενώ ο ΒΙΟΣ, ο ΒΙΟΣ ο πραγματικός έχει πεθάνει. Και να αναρωτηθούμε εάν αυτό το ερώτημα απευθυνόμενο στο Έθνος των Ελλήνων στα 2023 ανταποκρίνεται πλήρως στην πραγματικότητα. Γιατί η επίγνωση ότι είσαι δούλος ανοίγει δυο δρόμους: Ο ένας να παραμείνεις δούλος και ο άλλος να αγωνιστείς για την Ελευθερία σου!

Ν.Γ. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ ΙΔΡΥΤΗΣ ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

 

πηγή

Exit mobile version