Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

« “ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ …..΄΄Ενημέρωσης ‘’: Οι έμμισθες πόρνες του παρακράτους της Μπανανίας! Μια….. φανταστική ιστορία!» 

« “ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ …..΄΄Ενημέρωσης ‘’: Οι έμμισθες πόρνες του παρακράτους της Μπανανίας! Μια….. φανταστική ιστορία!» 

 

Κάποτε η δημοσιογραφία ήταν λειτούργημα, ή τουλάχιστον έτσι έλεγαν, ή νόμιζαν ότι ήταν. Οι εκδότες και δημοσιογράφοι είχαν πάντοτε προσωπική άποψη και γνώμη (και καλά έκαναν), αλλά ποτέ δεν αλλοίωναν ή αποσιωπούσαν ειδήσεις και γεγονότα, ακόμα και ήσσονος σημασίας, διότι αυτομάτως αυτό τους καθιστούσε αναξιόπιστους, ότι πιο προσβλητικό, ανεπίτρεπτο και ατιμωτικό για την υπόληψή ενός εκδότη, ενός δημοσιογράφου, καθώς και του μέσου που εργαζόταν.

Δεν υπέκυπταν σε απειλές, εκβιασμούς και συμφέροντα, πολλές φορές με τίμημα ακόμα και τη ζωή τους. Παραδείγματα την δεκαετία του 80΄ όπου εκδότες μεγάλων δεξιών εφημερίδων έπεφταν νεκροί από τις σφαίρες θρασύδειλων αριστερών τρομοκρατών οι οποίοι εξυπηρετούσαν τρίτους…

Και τι οξύμωρο, δεκαετίες μετά, οι διάδοχοι των υπούλως δολοφονηθέντων εκδοτών, να βρίσκονται ¨αγκαζέ¨ με τους υποστηρικτές των φονιάδων τους! Έξω από το εφετείο της Μπανανίας, προκειμένου να πιέσουν αλλά και να εορτάσουν την καταδίκη του εθνικιστικού κινήματος, της μοναδικής φωνής αντίστασης στην ¨ηγεμονία¨ της Μπανανίας, διότι τους χαλούσε τα σχέδια.

Αυτή η μετάλλαξη των δημοσιογράφων από λειτουργούς σε πόρνες ήταν το αποτέλεσμα πολυετούς νταραβεριού, αλισβερισίου καθώς και πολύ υπόπτων, παράνομων συναλλαγών μεταξύ νταβατζήδων καναλαρχών, οι οποίοι  τυγχάνουν και μεγαλοεργολάβοι που έπαιρναν όλες τις κρατικές εργολαβίες, που τυγχάνουν ιδιοκτήτες ποδοσφαιρικών ομάδων προκειμένου να έχουν ¨ιδιωτικούς στρατούς¨, έτσι ώστε μαζί με τα καταχρεωμένα ΜΜΕ τους, να λειτουργούν ως μοχλοί πιέσεως στην ¨ηγεμονία¨ της Μπανανίας, δημιουργώντας ένα φαύλο κύκλο ανομίας, σαπίλας, αλληλεξάρτησης και αλληλοεκβιασμών!

Οι μεν έκαναν business και οικονομούσαν απίστευτα ποσά εις βάρος του κοινωνικού συνόλου της Μπανανίας, οι δε  προκειμένου να έχουν τα ΜΜΕ μαζί τους στον αγώνα της εκλογικής επικράτησης (και όχι μόνον).

Και επειδή το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν η επικράτηση και η χειραγώγηση δεν έδιναν καμία σημασία ούτε στην αντικειμενική ενημέρωση, αλλά ούτε και στην οικονομική βιωσιμότητα τους. Τα χρέη τους τεράστια. Μόνο ένα εξ αυτών των δημοσιογραφικών συγκροτημάτων φέσωσε το κράτος της Μπανανίας (δηλαδή τους πολίτες του) με περίπου 350 εκατομμύρια ευρώ δανεικά και αγύριστα. Άσχετα αν το αφεντικό του έπαιρνε όλες τις εργολαβίες του κράτους (λέμε τώρα) της Μπανανίας. Και όταν πλέον ο συγκεκριμένος δημοσιογραφικός Κολοσσός βάρεσε κανόνι λύση ήταν απλή. ¨Βρέθηκε¨ νέος νταβατζής  ο οποίος πληρώνοντας λιγότερο από 30 εκατομμύρια (και αυτά τμηματικά) έγινε ο νέος χαλίφης των ΜΜΕ.

Υπήρχαν και κάποιοι εκδότες που δεν ήταν συστημικοί, τα δε μέσα τους πούλαγαν και επηρέαζαν την κοινή γνώμη η ¨εξόντωσή¨ τους ήταν επιβεβλημένη.  Άλλοι εκβιάστηκαν, άλλοι εξοντώθηκαν οικονομικά από τον πλέον αποτελεσματικό παρακρατικό βραχίονα της ¨ηγεμονίας¨ της Μπανανίας, τις υπηρεσίας ελέγχου οικονομικών εγκλημάτων. Υπηρεσίες που βρίσκονται υπό τας διαταγάς της διεφθαρμένης κυβέρνησης και επ΄ουδενί δεν έχουν στόχο την πάταξη των όποιων οικονομικών εγκλημάτων, αλλά την οικονομική εξόντωση των ¨εχθρών¨ του καθεστώτος! Άλλοι δολοφονήθηκαν και άλλοι εν τέλει υπέκυψαν στις πιέσεις και τους εκβιασμούς.

Μία άλλη κατηγορία εκδοτών πάει απλά όπου φυσάει ο άνεμος (ανεμοδούρες). Ξεκίνησαν ως δεξιοί, ανελίχθηκαν και προωθήθηκαν πολύ γρήγορα και ύποπτα. Στην πορεία λόγω των ¨κουσουριών¨ τους και των υπέρογκων χρεών που δημιουργήθηκαν από την αφύσικη εξέλιξή τους έγιναν υπερβολικά εκβιάσημοι.

Έφυγε η ¨δεξιά¨ και ήρθε η ¨αριστερά¨, αυτοί έγιναν  αριστεροί, ξαναήρθε η ¨δεξιά¨ ξανάγιναν δεξιοί!! Τα παραδείγματα εκπόρνευσης των εκδοτών- δημοσιογράφων της Μπανανίας πάμπολλα!  Η δημοσιογραφία πλέον δεν ήταν λειτούργημα, ήταν πορνείο με καλοπληρωμένη τσατσά και ως επί το πλείστον κακοπληρωμένες πουτάνες που  για ένα ξεροκόμματο ικανοποιούσαν και τα πιο βρωμερά -απαιτητικά βίτσια.

Οι ¨δημοσιογράφοι¨ φέρονται αναλόγως του μέσου από το οποίο (κακό) πληρώνονται. Αν είναι κυβερνητικό τότε γλείφουν η κυβέρνηση. Αν είναι  αντιπολιτευόμενο το μέσο τότε την κατηγορούν. Οι ίδιοι ακριβώς άνθρωποι αν αλλάξουν μέσο τότε μπορεί να ισχυρίζονται τα ακριβώς αντίθετα από αυτά που έλεγαν παλαιότερα, αυτοεξευτελιζόμενοι.

Υπάρχουν άλλα μέσα στην Μπανανία τα οποία ναι μεν μπορεί να είναι φιλοκυβερνητικά αλλά ο narcoimporterμεγαλομιντιάρχης αφέντης εκβιάζει το κράτος προκειμένου οι διάφορες σοβαρότατες δικαστικές υποθέσεις που τον αφορούν να μην προχωρούν ώστε να μην πάει φυλακή, ενώ η δε εξουσία της Μπανανίας κάνει τα ¨στραβά μάτια¨ στις δικαστικές περιπέτειες του με αντάλλαγμα τον εκθειασμό του κυβερνητικού έργου.

Κάποια στιγμή όταν ήρθαν οι ¨αντισυστημικοί¨ αριστεροί στην εξουσία προσπάθησαν να ελέγξουν τα ΜΜΕ θεσπίζοντας νέους νόμος, εκδίδοντας νέες τηλεοπτικές άδειες λειτουργίας ΜΜΕ. Πήγε να βάλει και δικούς της παίκτες, πλήρως χειραγωγούμενους (έτσι νόμιζε) κάτι σαν τους αυτοφωράκηδες.  Αυτοί οι τύποι ήταν όμως τόσο άφραγκοι που τσέπωναν τις προκαταβολές για πάρτη τους αφήνοντας έκθετους τους πάτρωνες τους.

Τελικά εκδόθηκαν νέες άδειες, αλλά εν τω μεταξύ ξανάρθαν στα πράγματα οι ¨δεξιοί¨ οι οποίοι χειραγώγησαν πλήρως και τα νέα  ΜΜΕ. Πάγωσαν τις οφειλές τους και από την άλλη τα στούμπωσαν στις επιχορηγήσεις πολλών δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ απλά για να λένε  ότι θέλει η ¨ηγεμονία¨ της Μπανανίας.

Είναι απίστευτο, να υπάρχουν δεκάδες τηλεοπτικοί σταθμοί, εκατοντάδες ραδιοφωνικοί, εφημερίδες, site κλπ, και να ¨παίζουν¨ όλα ακριβώς τις ίδιες ειδήσεις, προφανώς προερχόμενες από τα ¨ραβασάκια¨ που τους στέλνει η ¨δημοκρατική¨ λογοκρισία της ¨ηγεμονίας¨.

Κάθε αντίθετη ή απλά διαφορετική άποψη που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τα βρώμικα σχέδια της ¨ηγεμονίας¨ και της παγκοσμιοποίησης που εκπροσωπεί απλά ¨εξαφανίζεται¨. Όποιο γεγονός δεν εξαφανίζεται, πολυφιλτράρεται, ¨φωτοσοπάρεται¨, προκειμένου να παρουσιαστεί όχι όπως είναι, αλλά όπως θα ήθελαν να είναι.

Κάτι δηλαδή σαν τις φωτογραφίες των τραγουδιστών – τραγουδιστριών στις μαρκίζες των μπουζουκτζήδικων όπου λόγω των πάμπολλων  photoshop δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα!!

Κάποια γεγονότα και ειδήσεις δεν παίζουν καθόλου ούτε από δεξιά μέσα, ούτε από αριστερά μέσα, κυβερνητικά ή αντιπολιτευόμενα. Η δικτατορία των ¨δικαιωματιστών¨, των οπαδών της ¨διαφορετικότητας¨ και της παγκοσμιοποίησης αποφασίζει τι θα παίξει. Είναι τα λεγόμενα demographicsόπου τα ΜΜΕ προωθούν μόνο συγκεκριμένες κοινωνικές, πολιτικές ή και θρησκευτικές ομάδες, απαγορεύοντας και φιμώνοντας πλήρως όσους όχι αντιτίθεται, αλλά απλά έχουν μία διαφορετική άποψη από αυτές. Αυτοί οι υπέρμαχοι της ¨διαφορετικότητας¨ των ¨δικαιωμάτων¨ και της παγκοσμιοποίησης, παρά το γεγονός ότι είναι ως επί το πλείστον ισχνές μειοψηφίες στις κοινωνίες τους, επιβάλλουν τα αρρωστημένα θέλω τους φιμώνοντας  όσους διαφωνούν μαζί τους, χαρακτηρίζοντάς τους ναζί, φασίστες, ακραίους, μισαλλόδοξος, σκοταδιστές κλπ κλπ κλπ!

Παραδείγματα πολλά. Λαθρομεταναστευτικό, Covid, σφετερισμός ονόματος και ιστορίας από τους γείτονές, πράσινη ανάπτυξη, ανεμογεννήτριες, αμβλώσεις, ΛΟΑΤΚΙ.

Όλα αυτά δεν είναι αποκλειστικό προνόμιο της Μπανανίας, είναι φαινόμενο ολόκληρου του δυτικού κόσμου ο οποίος βρίσκεται σε απόλυτη παρακμή.

Ένα άλλο φαιδρό φαινόμενο το οποίο όμως αποτελεί τον κανόνα στα ΜΜΕ της Μπανανίας είναι  οι χαλκευμένες δημοσκοπήσεις, οι οποίες γίνονται από εταιρείες που έχουν άμεση σχέση με κόμματα, πολιτικούς, αλλά και εκδότες της, και φυσικά βγάζουν τα επιθυμητά αποτελέσματα για την εκάστοτε εξουσία της ¨ηγεμονίας¨.

Τέλος δεν θα μπορούσα να μην αναφερθώ στις διάφορες εκδηλώσεις που οργανώνονται από τους διαπλεκόμενους ιδιοκτήτες των ΜΜΕ στο πλαίσιο της νέας μόδας, της λεγόμενης εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, δείχνοντάς μας το ¨ανθρώπινο¨ πρόσωπο τους θυμίζοντας μας τη λαϊκή ρήση, «Να σε κάψω Γιάννη να σε αλείψω λάδι».

Ευτυχώς που αυτή η φανταστική αφήγηση αφορά την Μπανανία και όχι την πολυαγαπημένη μας πατρίδα, όπου όλα βαίνουν καλώς και η ελευθεροτυπία και η δημοκρατία βρίσκονται στα καλύτερά τους!

Exit mobile version