Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η Κροατία, η ζώνη του ευρώ και οι «εθνικοπατριώτες»

Η Κροατία, η ζώνη του ευρώ και οι «εθνικοπατριώτες»

Όπως είναι γνωστό, η Κροατία εντάχθηκε στην Ευρωζώνη την 1η Ιανουαρίου. Και μέσα σε λίγες μέρες τα καταστροφικά αποτελέσματα για τον κροατικό λαό έγιναν ήδη ορατά!

Έτσι, καταγράφεται κατακόρυφη άνοδος των τιμών, ιδίως στα τρόφιμα και τις υπηρεσίες (η αύξηση στην τιμή του ψωμιού φτάνει το 30%!), με τις αυξήσεις να σχετίζονται με το πρόσχημα της… «στρογγυλοποίησης» των τιμών, όπως άλλωστε είχε γίνει και στην Ελλάδα.

Μάλιστα, το όργιο της κερδοσκοπίας είναι τόσο έντονο, που ο πρωθυπουργός της χώρας προειδοποίησε τους εμπόρους, πως αν δεν επαναφέρουν τις τιμές στα επίπεδα προ του ευρώ, θα ανακαλέσει τις κρατικές επιδοτήσεις και θα αυξήσει τους φόρους. Μάλλον όμως οι απειλές του είναι «κούφιες», καθώς παρόμοια φαινόμενα κερδοσκοπίας παρατηρήθηκαν σε όλες τις χώρες που υιοθέτησαν το ευρώ.

Παρεμπιπτόντως, οι εγχώριοι «εθνικοπατριώτες» που προβάλλονται από πολύ συγκεκριμένα κέντρα εξουσίας ως δήθεν… διάδοχοι της Χρυσής Αυγής, ενώ είναι λαλίστατοι για άλλα ζητήματα, αποφεύγουν επιμελώς οποιαδήποτε αναφορά στην τυραννία του ευρώ και στην ανάγκη επιστροφής της χώρας στο εθνικό νόμισμα, έστω και μακροπρόθεσμα. 

Την ίδια «σιγή ασυρμάτου» τηρούν βέβαια και για άλλα σοβαρότατα ζητήματα, όπως για την προοπτική εξόδου της Ελλάδας από την Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ. Διόλου τυχαία, καθώς η μη αμφισβήτηση του καραμανλικού δόγματος «ανήκομεν εις την Δύσιν» (που επικαιροποιήθηκε προσφάτως από τον Μητσοτάκη με το «ανήκουμε στη σωστή πλευρά της Ιστορίας»), έχει τεθεί ως απαραίτητη προϋπόθεση για τη στήριξή τους από τα κέντρα εξουσίας! Διότι, αυτά τα ντόπια κέντρα εξουσίας, αντλούν την εξουσία τους από τους υπερατλαντικούς παγκόσμιους τυράννους!

Exit mobile version