Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Σχολεία για αμόρφωτους τα σχολεία της Μεταπολίτευσης 

Σχολεία για αμόρφωτους τα σχολεία της Μεταπολίτευσης 

Μέχρι το 1974 είτε κοινοβουλευτισμό είχαμε, είτε το στρατιωτικό καθεστώς της 21ης Απριλίου, τα παιδιά σε δημοτικό, γυμνάσιο και λύκειο μαθαίνανε γράμματα! Μαθαίνανε τουλάχιστον να γράφουν ελληνικά χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπήρχαν και μαθητές ανεπίδεκτοι μαθήσεως. Όσοι όμως ήθελαν να μάθουν μαθαίνανε. 

Όσοι περιηγούνται το διαδίκτυο και διαβάζουν σχόλια στην ελληνική γλώσσα (ποια ελληνική γλώσσα;) κυριολεκτικά φρίττουν από το χαώδες προς τα κάτω επίπεδο της αμορφωσιάς και της ανορθογραφίας! Και αυτό ας πούμε ότι ισχύει για το γενικό πληθυσμό. Αλήθεια δεν ντρέπονται γι’ αυτό όσοι κυβέρνησαν αυτή την χώρα από το 1974 μέχρι σήμερα και κατηύθυναν την παιδεία; 

Εάν νομίζετε όμως ότι αυτό συμβαίνει μόνο στον γενικό πληθυσμό σε ανθρώπους που έχουν σπουδάσει μέχρι το λύκειο ή έχουν τελειώσει πανεπιστημιακές σπουδές θετικής κατευθύνσεως, κάνετε πολύ μεγάλο λάθος. Ήδη πολλοί καθηγητές πανεπιστημίου, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύεται καταγγέλλουν ότι ακόμη και στις φιλολογικές σχολές βρίσκονται αντιμέτωποι με κείμενα φοιτητών, δηλαδή υποψήφιων καθηγητών φιλολογίας, τα οποία εμφανίζουν λάθη που βγάζουν κυριολεκτικά μάτια!  Χαρακτηριστική ήταν η περίπτωση μίας δοκιμής η οποία έγινε σε Πανεπιστημιακό Τμήμα με την λέξη “εκτιμάται” και το ερώτημα πως γράφεται στην περίπτωση της φράσεως “γενικά εκτιμάται” και “εσείς εκτιμάτε”. Ε, λοιπόν, σε αυτό το πλέον απλό πράγμα σχεδόν οι μισοί φοιτητές έκαναν λάθος! 

Η καταστροφή της γλώσσας ενός λαού δεν είναι απλό θέμα. Η γλώσσα είναι ένα ζωντανό κομμάτι αυτής της ίδιας της Φυλής. Και η αμορφωσιά αυτή, που επικρατεί σήμερα καλλιεργήθηκε συστηματικά από την αντεθνική γενιά του Πολυτεχνείου, που κατηύθυνε τα σχολεία μας από το 1974 μέχρι σήμερα.

Exit mobile version