Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Συνεργασία Αναγνώστη: Ποια πολιτική συνέπεια; Κάποτε το ΚΚΕ ήταν… «ομοφοβικό», τώρα είναι «political correct»!

Συνεργασία Αναγνώστη: Ποια πολιτική συνέπεια; Κάποτε το ΚΚΕ ήταν… «ομοφοβικό», τώρα είναι «political
correct»!

Διάβασα προσφάτως ένα άρθρο σας, στο οποίο χλευάζατε την υποτιθέμενη «πολιτική συνέπεια» των κουκουέδων.
Συμφωνώ απολύτως και επαυξάνω, με κάποιες επισημάνσεις για τις κατά καιρούς θέσεις των κουκουέδων για την ομοφυλοφιλία.

Κατ’ αρχάς, να πούμε ότι το καθεστώς του Λένιν, που προέκυψε από την λεγόμενη «Οκτωβριανή Επανάσταση», με τον «Νέο Επαναστατικό Ποινικό Κώδικα», κατήργησε την σχετική τσαρική νομοθεσία και αποποινικοποίησε την ομοφυλοφιλία, στις 12 Δεκεμβρίου 1917. Όμως, το σταλινικό καθεστώς, στις 7 Μαρτίου 1934, επανέφερε την ποινικοποίηση της ομοφυλοφιλίας, με το άρθρο 121, που τιμωρούσε τους ομοφυλόφιλους με κάθειρξη 5 ετών.

Στις μέρες μας, αν και βαθιά σταλινικό, το ΚΚΕ παίρνει “political correct” θέσεις στο θέμα της ομοφυλοφιλίας και ο σύντροφος Κουτσούμπας κάνει μέχρι και δηλώσεις για την «Διεθνή Ημέρα κατά της Ομοφοβίας».
Ωστόσο, άλλα μας έλεγε το… «Εγχειρίδιο του καλού κνίτη» («Για την αγωνιστική ταξική πατριωτική διαπαιδαγώγηση της νεολαίας»), εκδόσεων του «Οδηγητή», το έτος 1977.

Τα θυμίζω, γιατί τα συντρόφια τα… ξέχασαν: «Θέλουμε οι νέοι να έχουν αισθηματικές σχέσεις με το άλλο φύλο, που ν’ ανταποκρίνονται στα ιδανικά της προόδου. Να έχουν στέρεους συναισθηματικούς δεσμούς, μακριά από τους κοινωνικούς και οικονομικούς περιορισμούς που επιβάλλουν οι παλιές προκαταλήψεις, αλλά συγχρόνως να καταπολεμούν κάθε τάση εκφυλισμού και ηθικής διαφθοράς».
Και κάτι τελευταίο: πολιτική συνέπεια στην Ελλάδα σήμερα, έχουν μόνο οι εθνικιστές.
Δηλαδή, οι χρυσαυγίτες!

Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας

Δημήτρης Γεωργόπουλος

Exit mobile version