Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

22 Ιανουαρίου 2023, η Χρυσή Αυγή στο μνημόσυνο της μάχης του Λεωνιδίου.

Συναγωνιστές από την Πελοπόννησο παρευρέθηκαν στο ετήσιο μνημόσυνο που τελέστηκε για τα θύματα της επίθεσης των κομουνιστοσυμμοριτών στο Λεωνίδιο Αρκαδίας την 21η Ιανουαρίου 1949.
Η επίθεση στο Λεωνίδιο ήταν η τελευταία νικηφόρα μάχη των κομουνιστών στην Πελοπόννησο. Μια νίκη που δεν εκμεταλλεύτηκαν, καθώς υπό τον φόβο άφιξης ενισχύσεων από δυνάμεις των ΛΟΚ, αποχώρησαν άμεσα προς το ορμητήριο τους τον Άγιο Βασίλειο Κυνουρίας.

Το ξημέρωμα της επομένης και χωρίς κανείς από τους συμμορίτες να το αντιληφθεί, ο Άγιος Βασίλειος είχε κυκλωθεί από Λοκατζιδες και Χωροφύλακες. Η επίθεση έπιασε τους κομουνιστές κυριολεκτικά στον ύπνο και το χωριό κατελήφθη χωρίς ιδιαίτερη αντίσταση και με τους συμμορίτες να υποχωρούν άτακτα.
Αυτό ήταν και το τέλος της επιχείρησης “Περιστερά” που σκοπό είχε την εκκαθάριση της Πελοποννήσου από τους κομουνιστές αντάρτες του λεγόμενου ΔΣΕ.
Οι Χρυσαυγίτες κρατώντας ζωντανή την Εθνική Μνήμη, δίνουμε το παρών σε κάθε εκδήλωση υπέρ των Ελλήνων που έπεσαν θύματα του ξενοκίνητου κομουνισμού.

Exit mobile version