Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Φοβερό… καψώνι της Μελόνι. Δίνει άδειες αποβίβασης στα «προσφυγάκια», αλλά κατόπιν… ταλαιπωρίας

Φοβερό… καψώνι της Μελόνι. Δίνει άδειες αποβίβασης στα «προσφυγάκια», αλλά κατόπιν… ταλαιπωρίας

Ένα φοβερό… καψώνι κάνει η Ιταλία της… μεταφασίστριας Μελόνι στις ΜΚΟ και τα «προσφυγάκια». Ενώ τους δίνει την άδεια να αποβιβαστούν στα ιταλικά λιμάνια, οι άδειες ελλιμενισμού δίδονται για πόλεις που απέχουν πολύ από τους τομείς «έρευνας και διάσωσης».
Η τελευταία τέτοια περίπτωση ήταν της γνωστής ΜΚΟ «Γιατροί Χωρίς Σύνορα» (MSF), που τις προηγούμενες ημέρες «διέσωσε» 230 «προσφυγάκια», κατά τη διάρκεια τριών επιχειρήσεων στη Μεσόγειο.
Πιο συγκεκριμένα, το πλοίο έρευνας και διάσωσης της ΜΚΟ «διέσωσε» 69 «προσφυγάκια» που επέβαιναν σε λαστιχένια βάρκα το βράδυ της Τρίτης και άλλους 61 από δεύτερη βάρκα την Τετάρτη, ενώ 107 «διασώθηκαν» κατόπιν από άλλα πλεούμενα.
Οι επιχειρήσεις διεξήχθησαν όχι στα ιταλικά, αλλά σε διεθνή ύδατα, πολύ κοντά στις ακτές της Λιβύης, κι εν συνεχεία το πλοίο της ΜΚΟ κατευθύνθηκε προς την Ιταλία.
Ωστόσο, η ιταλική κυβέρνηση έδωσε άδεια ελλιμενισμού, αλλά στην πόλη Λα Σπέτσια, που βρίσκεται στην βόρειο Ιταλία, με αποτέλεσμα να διαμαρτυρηθούν οι «Γιατροί Χωρίς Σύνορα», ότι έτσι… ταλαιπωρούνται τα «προσφυγάκια».
Προφανώς, αυτή η τεχνητή αντιπαράθεση, που δεν αλλάζει την ουσία (ότι η κυβέρνηση της Μελόνι δίνει άδεια αποβίβασης στα «προσφυγάκια», ενώ προεκλογικά έταζε «σφράγισμα των συνόρων»), γίνεται για να το παίζει… δύσκολη η Μελόνι στα μάτια των ψηφοφόρων της.
Εν τω μεταξύ, ακόμα να καταγγείλουν την Μελόνι οι εγχώριοι «πατριώτες» που πανηγύρισαν τη νίκη της σα δική τους. Ίσως γιατί έχουν σκοπό να… λύσουν το λαθρομεταναστευτικό πρόβλημα με παρόμοια τρυκ!

A.B.

Exit mobile version