Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Αγωγός Μπούργκας-Αλεξανδρούπολης με σκοπό τον αποκλεισμό της Ρωσσίας

Αγωγός Μπούργκας-Αλεξανδρούπολης με σκοπό τον αποκλεισμό της Ρωσσίας

Το 2007 η Ελλάδα μαζί με την Βουλγαρία και την Ρωσσία είχαν συμφωνήσει στην κατασκευή ενός αγωγού πετρελαίου από την Αλεξανδρούπολη προς το Μπουργκάς (Πύργος το ελληνικό όνομα) της Ανατολικής Ρωμυλίας, η οποία ανήκει σήμερα στην Βουλγαρία. Ταυτόχρονα, είχαν παραγγελθεί 500 τεθωρακισμένα άρματα αμφίβια ρωσσικής κατασκευής, τα οποία θα κάλυπταν το βόρειο τμήμα του Έβρου. Με τον αγωγό αυτό γεωπολιτικά καλυπτόταν η Ελλάδα έναντι της τουρκικής απειλής και επιπλέον τέλειωνε το θέμα λαθρομετανάστευση από τον Έβρο! Ως γνωστόν, η αντίδραση της Αμερικής τότε ήταν σφοδρή και ο τότε υφυπουργός εξωτερικών Μπράιζα, είχε δημόσια δηλώσει ότι εάν γινότανε αυτός ο αγωγός θα είχαμε ελληνοτουρκικό πόλεμο! Με τον αγωγό αυτό το ρωσσικό πετρέλαιο θα ερχόταν κατ’ ευθείαν στην Μεσόγειο χωρίς να περάσει από τα στενά των Δαρδανελίων και από την Τουρκία. 

Η συνέχεια γνωστή. Πρώτη  υποχώρηση η Βουλγαρία κατόπιν αμερικανικών πιέσεων. Και ύστερα έπεσε ο Καραμανλής και ήλθε ο Τζωρτζ Παπανδρέου που το πρώτο που έκανε ήταν να παγώσει τις ελληνορωσσικές σχέσεις και να φέρει το μνημόνιο…

Τώρα το σχέδιο άλλαξε και αντί ο αγωγός Μπούργκας-Αλεξανδρούπολης να φέρει το ρωσσικό πετρέλαιο στην Μεσόγειο, θέλουν να τον μετατρέψουν σε δρόμο αποκλεισμού του ρωσσικού πετρελαίου από τα Βαλκάνια! Σκοπός τους με την κατασκευή του αγωγού να μεταφέρεται πετρέλαιο από τον Νότο, από το Αιγαίο δηλαδή, από την Αλεξανδρούπολη προς τον βορρά και να εφοδιάζονται με πετρέλαιο η Βουλγαρία, η Ρουμανία, η Ουκρανία και η Μολδαβία, χώρες οι οποίες σήμερα εφοδιάζονται με ρωσσικό πετρέλαιο. Όλο και πιο πολύ γίνεται η Ελλάδα μία αποικία των αμερικανικών συμφερόντων.

Exit mobile version