Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι «Τούρκοι» της Δυτικής Θράκης

Λένε πολλοί, πως ο βασικός στυλοβάτης του εθνικού ολετήρα Μητσοτάκη και της άκρως διεφθαρμένης κυβέρνησής του, είναι ο… ΣΥΡΙΖΑ. Και δεν έχουν άδικο, καθώς οι συριζαίοι παίρνουν θέσεις σε πολύ κρίσιμα θέματα, όπως τα εθνικά και το μεταναστευτικό, που κάνουν τους φιλελεύθερους κοσμοπολίτες της κυβέρνησης Μητσοτάκη να μοιάζουν… υπερπατριώτες!

Μιλώντας, λοιπόν, σε εκδήλωση που έγινε στην Σύρο, με θέμα: “Εξωτερική πολιτική και τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις σε υποκλοπές, διαφάνεια και Δικαιοσύνη”, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κατρούγκαλος είπε τα εξής:

«Η συνθήκη της Λωζάνης προβλέπει ότι η μειονότητα είναι μουσουλμανική, ξέρουμε ότι έχει τρεις συνιστώσες, τους τουρκογενείς, του Πομάκους και τους Ρομά. Στο εσωτερικό λοιπόν της μειονότητας ο καθένας μπορεί να λέει ‘εγώ είμαι Ρομά’, ή ‘εγώ είμαι Τούρκος’. Αυτό το δικαίωμα έχει επιβεβαιωθεί με πρόσφατες αποφάσεις και επαναλαμβανόμενες του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου».

Τα ίδια περίπου είπε και για την διαβόητη «Τουρκική Ένωση Ξάνθης»: «Η Τουρκική Ένωση Ξάνθης υπάρχει από τη δεκαετία του 1930 και δεν ήταν πρόβλημα. Εμείς αντιτασσόμασταν στη χρήση αυτής της ονομασίας τις δεκαετίες του 1980 και του ‘90. Ωστόσο, το ΕΔΑΔ μας είπε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να αυτοπροσδιορίζεται όπως θέλει. Και πάλι, η  μειονότητα είναι μια θρησκευτική μειονότητα. Μια μουσουλμανική μειονότητα. Η απόφαση του ΕΔΑΔ δίνει σε όλους το δικαίωμα να αυτοπροσδιορίζονται όπως θέλουν».

Και βέβαια, έχει μεγάλη σημασία που τα είπε αυτά ο Κατρούγκαλος. Διότι, ο λεγάμενος δεν είναι ένας απλός βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, άρα «ανεύθυνος», αλλά πρώην υπουργός Εξωτερικών και νυν «σκιώδης υπουργός Εξωτερικών», καθώς του έχει ανατεθεί από τον Τσίπρα, η θέση του τομεάρχη Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ.

Κι όπως ήταν αναμενόμενο, οι Τουρκαλάδες δεν άφησαν την ουρανόπεμπτη ευκαιρία να πάει χαμένη και το τουρκικό πρακτορείο Anadolu έγραψε πως σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ «τα μέλη της μειονότητας στη Δυτική Θράκη μπορούν να αυτοπροσδιορίζονται ως Τούρκοι».

Συμπερασματικά, για την εγχώρια αριστερά ισχύει απόλυτα το «μια φορά προδότες – για πάντα προδότες»!

Exit mobile version