Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η αλήθεια για τα υποτιθέμενα δανεικά που ζήτησε ο Τσίπρας απ’ τον Πούτιν

Η αλήθεια για τα υποτιθέμενα δανεικά που ζήτησε ο Τσίπρας απ’ τον Πούτιν

«Η Νέα Δημοκρατία, κ. Τσίπρα, αποκατέστησε και θεμελίωσε τη δημοκρατία μας το 1974, έβαλε την Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα το 1979 και την κράτησε σθεναρά μέσα σε αυτήν στα δύσκολα μνημονιακά χρόνια, όταν εσείς αναζητούσατε δανεικά από τον Πούτιν και καύσιμα από τον Μαδούρο».

Με αυτή την… βαρύγδουπη δήλωση απάντησε χθες το βράδυ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Οικονόμου, σε κάποια δήλωση του Τσίπρα.

Ας δούμε τώρα ποια είναι η αλήθεια για τα υποτιθέμενα δανεικά που ζήτησε ο Τσίπρας από τον Πούτιν…

Ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε αξιωματική αντιπολίτευση, μετά τις εκλογές του Ιουνίου του 2012, υποσχόμενος… σκίσιμο του Μνημονίου, «μ’ έναν νόμο κι ένα άρθρο». Στα τέλη του έτους, ο Τσίπρας επισκέφθηκε την Γερμανία κι έδωσε επιτυχείς εξετάσεις ενώπιον του Σόιμπλε. Εν συνεχεία, επισκέφθηκε την Αμερική, προσκαλεσμένος του διαβόητου Ινστιτούτου Λεβί, κι έδωσε κι εκεί τις επιτυχείς εξετάσεις του ενώπιον του αμερικάνικου κατεστημένου.

Ώσπου, το 2015 «ήρθε η ώρα του» κι έγινε πρωθυπουργός της χώρας. Βέβαια, δε μπορούσε αμέσως να κάνει την «κωλοτούμπα» και να αποδεχθεί ένα νέο Μνημόνιο (το τρίτο κατά σειράν), διότι θα προκαλούσε την οργή των ψηφοφόρων του και την πτώση του από την εξουσία. Όπως είχε συμφωνηθεί, λοιπόν, μ’ αυτούς που του επέτρεψαν να ανέλθει στην εξουσία, άρχισε ένα «σικέ» παιχνίδι, δήθεν «σκληρών διαπραγματεύσεων» με τους «δανειστές» (τοκογλύφους). 

Στα πλαίσια αυτά, ο Τσίπρας επισκέφθηκε την Μόσχα και κυκλοφόρησε τη φήμη ότι δήθεν ζήτησε δανεικά από τον Πούτιν, αλλά –δήθεν- αυτός έκανε το κορόϊδο. Έτσι, μετά το υποτιθέμενο «άδειασμα» από την Ρωσσία, η Ελλάδα δήθεν δεν είχε άλλη επιλογή, παρά να προσπαθήσει να βρει μια κάποια συμβιβαστική λύση με τους «δανειστές» της. Ακολούθησε το «μεγάλο κόλπο» με το δημοψήφισμα, η… μεγαλοπρεπής «κωλοτούμπα» και το νέο Μνημόνιο!

Βέβαια, για τα υποτιθέμενα δανεικά από τον Πούτιν, είχε ερωτηθεί και ο τότε υπουργός Οικονομικών Βαρουφάκης απ’ την γνωστή συστημική γερμανική εφημερίδα “Die Zeit” κι είχε δώσει την εξής σαφέστατη απάντηση: «Μπορώ να δώσω ξεκάθαρη απάντηση σε αυτό: Αυτό δεν είναι υπό συζήτηση. Δεν θα ζητήσουμε ποτέ οικονομική βοήθεια από την Μόσχα».

Και πως θα μπορούσαν άλλωστε να ζητήσουν βοήθεια από την Μόσχα οι συριζαίοι, αφού ήταν κι αυτοί -όπως και όλοι οι άλλοι πλην της Χρυσής Αυγής- δεσμευμένοι στη… «σωστή πλευρά της ιστορίας»;

Αυτά τα ολίγα, για να μη μας δουλεύουν οι επιτήδειοι!

Exit mobile version