Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Για την σεισμόπληκτη Συρία δεν περισσεύει ούτε στάλα αλληλεγγύης, γιατί δεν ανήκει στην «σωστή πλευρά της ιστορίας»!

Αμέσως μόλις έγινε γνωστή η είδηση για τον τρομερό σεισμό, ο Κούλης Μητσοτάκης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Ερντογάν, του μετέφερε τη συμπαράσταση και τα συλλυπητήρια της κυβέρνησης και δήλωσε πρόθυμος να συνδράμει άμεσα και με κάθε τρόπο την Τουρκία, για την αντιμετώπιση των συνεπειών του σεισμού.

Πράγματι, ομάδα 21 πυροσβεστών από την 1η ΕΜΑΚ, με δύο διασωστικούς σκύλους και ειδικό διασωστικό όχημα, καθώς και πέντε γιατροί και διασώστες από το ΕΚΑΒ, μετέβησαν άμεσα στην σεισμόπληκτη Τουρκία.

Ομοίως, έσπευσαν στην Τουρκία διασώστες σχεδόν απ’ όλες τις ευρωπαϊκές χώρες…

Μόνο που ο καταστροφικός σεισμός δεν έπληξε μόνο την Τουρκία, αλλά και την Συρία.

Στην οποία, είναι χιλιάδες οι νεκροί, οι τραυματίες και τα κατεστραμμένα κτίρια.

Ωστόσο, ο Μητσοτάκης ΔΕΝ επικοινώνησε με τον Σύριο πρόεδρο Άσαντ, για να του εκφράσει τη συμπαράσταση και τα συλλυπητήρια του, κι η Ελλάδα ΔΕΝ απέστειλε στην σεισμόπληκτη Συρία ούτε έναν διασώστη!


Άλλωστε, την τελευταία φορά που ελληνική κυβέρνηση είχε αναφερθεί στην Συρία, ήταν όταν διέκοψε τις διπλωματικές σχέσεις με την αραβική αυτή χώρα και εξέφρασε την υποστήριξή της στις αμερικανοκίνητες συμμορίες των τζιχαντιστών, που επιχειρούσαν να «εκδημοκρατίσουν» την Συρία με μαζικές σφαγές και καταστροφές!

Προφανώς, για την σεισμόπληκτη Συρία δεν περισσεύει ούτε στάλα συμπαράστασης και αλληλεγγύης, διότι δεν ανήκει στην «σωστή πλευρά της ιστορίας»!

(ΥΓ) 1: Επειδή κάποια παπαγαλάκια διακινούν πληροφορίες του τύπου «προς το παρόν δεν υπάρχει αίτημα για συνδρομή από τις συριακές αρχές», για να δικαιολογήσουν την αναισθησία της κυβέρνησης Μητσοτάκη κι ολόκληρου του σάπιου πολιτικού συστήματος, να γνωρίζετε ότι η συριακή κυβέρνηση υπέβαλε αμέσως επίσημο αίτημα για βοήθεια στον ΟΗΕ καθώς και σε κυβερνητικούς και μη κυβερνητικούς οργανισμούς από όλο τον κόσμο.

(ΥΓ) 2: Στην Συρία υπάρχει μεγάλη ελληνορθόδοξη κοινότητα, η οποία χαίρει απολύτου προστασίας από την κυβέρνηση Άσαντ!

Α.Β.

Exit mobile version