Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Μητσοτάκης: «Ανθρωπισμός υπό όρους» για την σεισμόπληκτη Συρία!

Μητσοτάκης: «Ανθρωπισμός υπό όρους» για την σεισμόπληκτη Συρία!

Όπως επισημάναμε εχθές, η κυβέρνηση Μητσοτάκη έσπευσε να προσφέρει βοήθεια στην σεισμόπληκτη Τουρκία, αλλά όχι στην ομοίως σεισμόπληκτη Συρία

Μετά δε την συνέντευξη του Μητσοτάκη στο αμερικανικό CNN, μάθαμε πως εκτός από την επιλεκτική «ευαισθησία», υπάρχει και ο «ανθρωπισμός υπό όρους»!

«Υπό όρους», λοιπόν, θα είναι η όποια βοήθεια προσφέρει η Ελλάδα στην Συρία, γιατί όπως διευκρίνισε ο… ανθρωπιστής Μητσοτάκης «δεν αναγνωρίζουμε τον Άσαντ»!!!

«Ανθρωπισμός υπό όρους», αλλά για να υπάρξει και αυτός πρώτα πρέπει να υπάρξει… «πανευρωπαϊκός και παγκόσμιος συντονισμός», όπως τόνισε ο Μητσοτάκης:

«Είναι σημαντικό οι διαπραγματεύσεις για τη βοήθεια στη Σύρια να γίνουν μέσω ΟΗΕ ή Ε.Ε. Δεν είμαστε έτοιμοι να έχουμε αυτές τις συνεννοήσεις σε διμερές επίπεδο με τη Σύρια. Είναι λεπτή η κατάσταση. Δεν μπορώ να σχολιάσω λεπτομερώς. Χρειαζόμαστε μια διεθνή απόφαση και να συμφωνήσουμε πώς θα βοηθήσουμε τη Σύρια, λαμβάνοντας υπόψιν τις τεράστιες περιπλοκές, το καθεστώς της ηγεσίας και τις επιβληθείσες κυρώσεις».

Όπως καταλαβαίνετε, επειδή σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών οι πρώτες ώρες είναι οι κρίσιμες για την προσφορά βοηθείας, μέχρι που να υπάρξει –αν θα υπάρξει ποτέ- αυτός ο «πανευρωπαϊκός και παγκόσμιος συντονισμός» και μέχρι που να σταλεί η όποια βοήθεια, θα είναι πάρα πολύ αργά για να σωθούν ανθρώπινες ζωές κι αν πάνε διασώστες στην Συρία απλώς θα βγάζουν από τα ερείπια τα πτώματα!

Αυτοί είναι οι φιλελεύθεροι «ανθρωπιστές», που σήμερα θα απαγορεύσουν και με ειδικό νόμο την συμμετοχή της Χρυσής Αυγής στις εκλογές! Μήπως υπάρχει κάτι που δεν καταλαβαίνετε; 

 

A.B.

Exit mobile version