Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ : ΣΤΕΛΝΕΙ ΛΟΓΩ ΣΕΙΣΜΩΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΧΘΡΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΑΓΝΟΕΙ ΤΗΝ ΒΑΣΑΝΙΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΦΙΛΙΚΗ ΣΥΡΙΑ !

Με το που ακούστηκε η είδηση ότι ισχυρότατη σεισμική δόνηση έπληξε Συρία και Τουρκία, ο Μητσοτάκης ξέχασε το: “Μητσοτάκης γιόκ” που του έχει πετάξει προκλητικότατα στα μούτρα ο Ερντογάν, τον κάλεσε άμεσα στο τηλέφωνο και του ανακοίνωσε ότι : “είμαστε έτοιμοι να σας συνδράμουμε με κάθε τρόπο” !
Ο ραγιαδισμός που διακρίνει τον “άντρα” τον ώθησε να ξεχάσει την προσβολή του ” Μητσοτάκης γιόκ”, τον ώθησε να ξεχάσει την δημόσια Ερντογανική απαξίωσή του και κατ´επέκτασην την απαξίωση της Ελλάδος.
Έδωσε εντολή και σε ελάχιστο χρόνο αναχώρησαν για Τουρκία 21 πυροσβέστες της ΕΜΑΚ με δύο διασωστικούς σκύλους και ειδικό διασωστικό όχημα, 5 γιατροί και διασώστες του ΕΚΑΒ, ένας αξιωματικός-μηχανικός του Πυροσβεστικού Σώματος, καθώς και ο Πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας.
Και πριν προλάβει να φτάσει στην Τουρκία, το πρώτο κλιμάκιο βοήθειας, ανακοινώθηκε αναχώρηση δεύτερου κλιμακίου από Θεσσαλονίκη αποτελούμενο από 15 πυροσβέστες και τις ανάλογες συνοδείες.
Από την άλλη ο Ερντογάν, για να του δείξει πόσο “εκτιμάει” την βοήθεια που του έστειλε άμεσα ο Μητσοτάκης, έστειλε τους αεροπόρους της πολεμικής αεροπορίας της Τουρκίας να κάνουν φρέσκιες παραβιάσεις του εναέριου χώρου της Ελλάδος, την ώρα που η Ελλάδα κήδευε τους δύο άτυχους αεροπόρους μας, που πέθαναν έν ώρα καθήκοντος.
Και ενώ ο καταστρεπτικός σεισμός έπληξε και την Συρία, ο Μητσοτάκης όχι μόνο δεν έστειλε καμία βοήθεια, αλλά δεν θεώρησε και σκόπιμο, να κάνει έστω μία αναφορά στο τραγικό γεγονός.
Πρέπει να θυμίσουμε στον Μητσοτάκη ότι το 1922, όταν ο  Κεμάλ σφαγίαζε τους Έλληνες, η Συρία δέχτηκε και περιέθαλψε χιλιάδες Έλληνες πρόσφυγες που έφτασαν εκεί κυνηγημένοι από τους Τούρκους.
Το 1944 επίσης, η Συρία προστάτεψε, περιέθαλψε και σίτισε τους Έλληνες πρόσφυγες που κατέφυγαν στην Συρία, προερχόμενοι από τα Ελληνικά, νησιά που λόγω του πολέμου, κινδύνευαν να πεθάνουν από την πείνα.
Να θυμίσουμε ακόμη στον Μητσοτάκη ότι όταν οι Τούρκοι εισέβαλαν στην δοκιμαζόμενη Κύπρο το 1974, και ο “εθνάρχης” Καραμάν-αλής αρνήθηκε να στείλει βοήθεια, (προφασιζόμενος ότι “η Κύπρος κείται μακράν”), ο πατήρ Άσαντ τότε, του πρότεινε να του διαθέσει τα Συριακά λιμάνια και τα Συριακά αεροδρόμια, (που είναι κοντά στην Κύπρο και όχι μακράν), γιά να φιλοξενήσουν τα πολεμικά μας σκάφη και αεροσκάφη, με στόχο να προστρέξουν σε βοήθεια της Κύπρου εύκολα και γρήγορα, από κοντινή απόσταση και έτσι να αποτρέψουν στους Τούρκους εισβολείς.
Πράγμα που δεν έγινε ποτέ και έτσι σήμερα οι Τούρκοι κατέχουν την μισή Κύπρο και ο Μητσοτάκης τους στέλνει βοήθεια για να τους ευχαριστήσει όχι μόνο για την κατοχή της Κύπρου, αλλά και επειδή παραβιάζουν καθημερινά τον εναέριο χώρο της Ελλάδος, και από πάνω μας βρίζουν, μας προκαλούν και μας απειλούν κάθε τόσο, ότι θα έρθουν μιά νύχτα ξαφνικά, για να μας……πνίξουν !
Αναλύοντας στο παρόν άρθρο, ποιός είναι ο φίλος της Ελλάδος και ποιός ο εχθρός, διαπιστώνουμε την εξωφρενική και ραγιάδικη Μητσοτάκειο θέση, ότι οι Σύριοι είναι εχθροί της Ελλάδος και οι Τούρκοι ( οι οποίοι κατέχουν εκτός από τα Κυπριακά και Συριακά εδάφη) είναι……φίλοι μας !!
Καημένη Ελλαδίτσα μας με τους ηγέτες π´ούχεις !
Νικόλαος Σκαντζός

Exit mobile version