Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Προβολή της γνωστής συκοφαντικής ταινίας για την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ στο Ευρωκοινοβούλιο!

Προβολή της γνωστής συκοφαντικής ταινίας για την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ στο Ευρωκοινοβούλιο!

Και αυτό την ίδια ώρα που γίνεται η δίκη στο Εφετείο σε δεύτερο βαθμό για την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ και ύστερα μιλάμε για Δικαιοσύνη και τεκμήριο αθωότητος. Παρούσα και η Νέα δημοκρατία στην αντιφασιστική εκδήλωση όπως ήταν άλλωστε και στα χειροκροτήματα έξω από το Εφετείο στην καταδίκη μας σε πρώτο βαθμό.

Ανοιχτή δημόσια εκδήλωση για την προβολή του ντοκιμαντέρ της Ελληνογαλλίδας Angelique Kourounis «Golden Dawn: A Public Affair» –«Χρυσή Αυγή: Υπόθεση Όλων μας»– στην αίθουσα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου «Μανώλης Γλέζος» διοργάνωσαν η Ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και η Πολιτική Ομάδα της LEFT, παρουσία κοινού.

Παρεμβάσεις πραγματοποίησαν  ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ο Δημήτρης Παπαδημούλης, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κώστας Αρβανίτης, η ευρωβουλεύτρια του Die Linke, Martina Michels και η δημιουργός του ντοκιμαντέρ, Angelique Kourounis.

Την εκδήλωση τίμησαν επίσης με την παρουσία τους από την πλευρά της LEFT οι ευρωβουλευτές Πέτρος Κόκκαλης, Στέλιος Κούλογλου (ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ) και Χέλμουτ Σολτς (Die Linke), καθώς και ο ευρωβουλευτής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) και της Νέας Δημοκρατίας (ΝΔ) Στέλιος Κυμπουρόπουλος.

Ο κ. Παπαδημούλης περιέγραψε  τη Χρυσή Αυγή ως «την πιο ακραία ακροδεξιά οργάνωση και την πιο ακραία νεοναζιστική οργάνωση σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση».

«Η Χρυσή Αυγή μπήκε στη Βουλή ως τρίτο κόμμα και παρέμεινε στη Βουλή επί 7 χρόνια, δυστυχώς με την ψήφο των Ελλήνων πολιτών» ανέφερε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Δεν καταλαβαίνουμε πόσο δημοκράτης είναι κάποιος όταν λέει “δυστυχώς” για την ψήφο κάποιων πολιτών που δεν του αρέσει…!!!

Αναφορικά με τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για όλα αυτά, ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου υπογράμμισε ότι «τον νεοναζισμό τον πολεμάς στην Κοινωνία, με την απομόνωση του, καθώς στα δικαστήρια, τονίζοντας τη σημασία της δικαστικής απόφασης του Οκτωβρίου του 2020». Ιδιαίτερα σημαντικό αυτό για την σημασία της αποφάσεως του Δικαστηρίου, αφού αποδεικνύει για μία ακόμη φορά ότι η Δίκη μας δεν ήταν ποινική και η καταδική μας δεν ήταν για μια κατά φαντασίαν “εγκληματική οργάνωση”, αλλά μία επιλογή πολιτική και μία δίωξη πολιτική. Αυτό ακριβώς λέει η δήλωση του Παπαδημούλη.

Ο κ. Αρβανίτης συμφώνησε ότι πράγματι η μέρα που γίνεται η εκδήλωση είναι ιδιαίτερη για την Ελλάδα λόγω της Βουλής, αλλά και γιατί συνεχίζεται η δίκη της Χρυσής Αυγής στο Εφετείο. Άλλη μία απόδειξη για την ωμή πολιτική παρέμβαση που συνεχίζεται να γίνεται στην δίκη της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ!

Τις παρεμβάσεις έκλεισε η δημοσιογράφος Angelique Kourounis για το πώς κατάφερε το νεοναζιστικό κόμμα να μείνει εφτά χρόνια στην Ελληνική Βουλή, καθώς και την ιστορία της δίκης του. «Κανείς στην Ευρώπη δεν έχει καταλάβει τη σημασία αυτής της δίκης, είναι η πρώτη φορά που στο εδώλιο κάθεται μία ολόκληρη κοινοβουλευτική ομάδα νόμιμα εκλεγμένη σε κανονικές εκλογές» τόνισε.

Κανείς δεν μπορεί να καταλάβει πράγματι αυτό το εξωφρενικό πέρα για πέρα παράλογο φαινόμενο που θα θύμιζε τις δίκες του Στάλιν και το κυνήγι μαγισσών στον Μεσαίωνα…!!!!

Exit mobile version