Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ETN: Η ιστορία της Χρυσής Αυγής συνεχίζει να προσφέρει πολλά

Το Europa Terra Nostra (ETN) είναι ένα δίκτυο ευρωπαίων εθνικιστών με στόχο την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομίας των εθνών της Ευρώπης απέναντι στις προκλήσεις και τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν ως αποτέλεσμα της προδοσίας της φιλελεύθερης ελίτ και της επιθετικότητας εξωτερικών εχθρών.

Μέσω της ενημερωτικής της αρθρογραφίας η οργάνωση, αψηφώντας την τρομοκρατία των διεθνών ΜΜΕ, δημοσίευσε ένα εκτενές αφιέρωμα στην Χρυσή Αυγή και στον δύσκολο αγώνα της ως παράδειγμα ενός ανοιχτού “πολέμου” με τις διεθνιστικές δυνάμεις.
The Story of Golden Dawn That Keeps on Giving

Ιστορική αναδρομή: Από τα έδρανα της Βουλής στα κελιά της φυλακής

Το 2012 οι ελληνικές εκλογές έγιναν πρωτοσέλιδο σε όλο τον κόσμο: Το ελληνικό εθνικιστικό κόμμα γνωστό ως Λαϊκός Σύνδεσμος Χρυσή Αυγή σημείωσε ραγδαία αύξηση της εκλογικής του δύναμης σε ποσοστό 2000%. Για τους εθνικιστές σε όλη την Ευρώπη αποτέλεσε το πιο ηχηρό μήνυμα αισιοδοξίας της δεκαετίας. Η Χρυσή Αυγή όχι μόνο κέρδισε ευρεία λαϊκή αποδοχή-γεγονός πρωτόγνωρο για κάθε Εθνικιστικό κίνημα στον δυτικό κόσμο, αλλά το πιο σημαντικό, το πέτυχε δίχως να απεμπολήσει τις θέσεις του ή την ρητορική του.

Αντί να υιοθετήσει την, συνήθως αποτυχημένη, νοοτροπία που οδηγεί πολλούς εθνικιστές να “λειαίνουν” τον λόγο τους ελπίζοντας να αποκτήσουν απήχηση σε ένα ευρύτερο κοινό, η Χρυσή Αυγή επικεντρώθηκε σε έναν συνεχή ακτιβισμό εστιάζοντας στα προβλήματα της καθημερινότητας του ελληνικού λαού καθιστώντας έτσι τις εθνικιστικές θέσεις οικείες στην πιο καθαρή μορφή τους. Όπως ήταν αναμενόμενο, αυτή η επιτυχία έσπειρε τον πανικό στο πολιτικό κατεστημένο της Ελλάδας. Μετά από ένα χρόνο άκαρπων προσπάθειών από μέρος της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία είδε στις δημοσκοπήσεις τα ποσοστά της να μειώνονται εμφανώς και παράλληλα τα ποσοστά των εθνικιστών να αυξάνονται, η  Ελληνική κυβέρνηση  αποφασίζει να ρίξει το δημοκρατικό προσωπείο, λαμβάνοντας τα πιο ακραία μέτρα εναντίον των νέων πολιτικών αντιπάλων. Το Σεπτέμβριο του 2013 ο αρχηγός του κινήματος Ν. Μιχαλολιάκος μαζί με αρκετούς άλλους βουλευτές του κόμματος, συλλαμβάνονται με την κατηγορία της «διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης». Δύο υπουργοί της κυβέρνησης στοιχειοθετούν ένα τεράστιο φάκελο υπόθεσής βιαιοπραγιών εναντίον Εθνικιστών με τη συνεργεία περιθωριακών αντιφά, παρουσιάζοντας ψευδώς πράξεις αυτοάμυνας Εθνικιστών ως τεκμήρια κάποιας τεράστιας συνομωσίας καθοδηγούμενης από την Χρυσή Αυγή.

Ο σκοπός αυτής της γελοιωδέστατης κατηγορίας ήταν να επιτευχθεί η προφυλάκιση του Αρχηγού της Χρυσής Αυγής και με αυτό τον τρόπο να ελαττωθεί η συνεχώς αυξανόμενη στήριξη του λαού. Πράγματι, ο Νικόλαος Μιχαλολιάκος έμεινε στη φυλακή για 18 μήνες χωρίς δίκη -αυτό επιτρέπεται στην Ελλάδα- αλλά ενάντια σε κάθε πιθανότητα επανεκλέγη βουλευτής το 2015, όντας στο κελί της φυλακής. Έπειτα από τη δεύτερη «αδιανόητη» επιτυχία ακολουθούν τέσσερα χρόνια τεράστιας πίεσης ενάντια στις δραστηριότητες της Χρυσής Αυγής. Τώρα με μια κυβέρνηση Αριστεριστών οι συμμορίες των Αντιφά έχουν την άδεια να πραγματοποιούν αντί- συγκεντρώσεις σε κάθε δημόσια εθνικιστική δράση και οργανώνουν μάλιστα περισσότερες τρομοκρατικές επιθέσεις ενάντια στους εθνικιστές, οι οποίοι καλούνται να απολογηθούν για κάθε πράξη αυτοάμυνας, παρά το γεγονός ότι δύο μέλη της Χρυσής Αυγής, ο Μανώλης Καπελώνης και ο Γεώργιος Φουντούλης δολοφονήθηκαν, ενώ πολλά γραφεία του κόμματος έγιναν στόχοι βομβιστικών επιθέσεων. Τα ΜΜΕ φυσικά παίζουν καλά το ρόλο τους με συνεχείς αναφορές στη Χρυσή Αυγή ως «εγκληματική οργάνωση» παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει τέτοια ετυμηγορία, ενώ ταυτόχρονα φιμώνουν κάθε φωνή που εναντιώνεται στην προπαγάνδα τους και καλούν τους συντηρητικούς ψηφοφόρους να συσπειρωθούν σε νέο-φιλελεύθερα κόμματα προκειμένου να εμποδίσουν τους αριστεριστές να καταλάβουν εκ νέου την εξουσία. Όλες οι ως άνω αναφερόμενες στρατηγικές δεν πέτυχαν να διαλύσουν το εθνικιστικό κόμμα, κατάφεραν να μειώσουν όμως την εκλογική του δύναμη στις εκλογές του 2019, ρίχνοντας το ποσοστό της Χρυσής αυγής ελάχιστα κάτω από το 3%, ποσοστού απαιτούμενου για την είσοδο στη Βουλή. Ενώ το κόμμα βρισκόταν ήδη σε καθεστώς διώξεων, οι Εθνικιστές αποκλείονται από τον θεσμικό τους ρόλο και αρχίζει το δεύτερο μέρος του δικαστικού θεάτρου του παραλόγου.
Εφτά χρόνια χρειάστηκαν οι διεφθαρμένοι Έλληνες πολιτικοί για να βρουν τα κατάλληλα άτομα να στοιχειοθετήσουν την υπόθεση της υποτιθέμενης εγκληματικής οργανώσεις, έτσι ώστε να παρουσιαστεί ως βάσιμη υπόθεση στα μάτια των ίδιων τους των υποστηρικτών. Τον Οκτώβριο του 2020 ο Ν. Μιχαλολιάκος καταδικάστηκε μαζί με πολλούς βουλευτές και απλούς υποστηρικτές του Κινήματος. Αλλά ο Νικόλαος Μιχαλολιάκος είχε ήδη αποδείξει τι είναι ικανός να κάνει έστω και φυλακισμένος. Έτσι, μια ακόμα πιο αδυσώπητη προπαγάνδα ακολούθησε για να επιβάλει την αντίληψη που επικρατεί σήμερα για τη Χρυσή Αυγή στην κοινή γνώμη.
Η κατάσταση σήμερα: Μάχη ενάντια σε όλες τις πιθανότητες
Ως αποτέλεσμα αυτών των γεγονότων τα ΜΜΕ σε όλο τον κόσμο συνεχώς ισχυρίζονται ότι η Χρυσή Αυγή είναι εκτός νόμου. Ταυτόχρονα ένα νέο κύμα λογοκρισίας «έριξε» κάθε ιστοσελίδα και κάθε λογαριασμό στα κοινωνικά δίκτυα στερώντας έτσι κάθε δυνατότητα του Κινήματος να διαδώσει την αλήθεια. Συναντώνται ακόμα και περιπτώσεις απατεώνων που παρουσιάστηκαν ως εκπρόσωποι της Χρυσής Αυγής συμβάλλοντας ακόμη περισσότερο στην παραπληροφόρηση. Τι συνέβη όμως πραγματικά; Παρά τις προσδοκίες των διωκτών του Κινήματος, η  Χρυσή Αυγή παραμένει ακόμα ένα νόμιμο πολιτικό κόμμα με ενεργό πολιτική δράση έως σήμερα. Το γεγονός ότι κάποια μέλη της Χρυσής Αυγής καταδικάστηκαν αδίκως πρωτόδικα- η έφεση έχει ήδη κατατεθεί-και κρατούνται ως πολιτικοί κρατούμενοι δεν έχει καμία νομική συνέπεια στο Κίνημα όσον αφορά στη λειτουργία του και τη νομιμότητά του. Τα ως άνω αναφερόμενα βασίζονται στο ελληνικό Σύνταγμα που σαφώς υπαγορεύει την απαγόρευση οποιουδήποτε πολιτικού σχηματισμού.
Τώρα, οι ‘Έλληνες Εθνικιστές έχουν ακόμα μια «αδύνατη» αποστολή -να ανορθώσουν το εθνικιστικό Κίνημα ύστερα από τόσα χρόνια προπαγάνδας, τρομοκρατίας, φυλακίσεων και θανατηφόρων μάλιστα επιθέσεων εναντίον μελών της Χρυσής Αυγής. Ωστόσο όποιος παρακολουθεί τα ελληνικά εθνικιστικά δρώμενα δεν μπορεί παρά να διαπιστώσει ότι η Χρυσή Αυγή πρωτοπορεί ξανά στην Ελλάδα. Οι παλαιές επιτυχημένες στρατηγικές επιστρέφουν, εμπλουτισμένες με νέες τακτικές. Τα απλά πολιτικά γραφεία μετατρέπονται σε Εθνικιστικά κοινωνικά κέντρα με βιβλιοθήκες, χώρους συναθροίσεων, αθλητικών εγκαταστάσεων και ιδεολογικών σεμιναρίων με αυξανόμενο αριθμό προσέλευσης κάθε εβδομάδα. Μια σειρά ακτιβιστικών δράσεων σε όλη την Ελλάδα με διανομές τροφίμων σε Ελληνικές οικογένειες σε  ένδεια, με διαμαρτυρίες ενάντια στη ΛΟΑΤΚΙ προπαγάνδα και στη μαζική λαθρομετανάστευση φέρνει ξανά τον Εθνικισμό στην επικαιρότητα και διαλύει τις ψευδείς εντυπώσεις στη συνείδηση του ελληνικού λαού.
Ταυτόχρονα η ηγεσία της Χρυσής Αυγής φέρεται να έχει ως προτεραιότητα τη γαλούχηση μιας νέας εθνικιστικής γενιάς. Το «Μέτωπο Νεολαίας» είναι πλέον η αιχμή του δόρατος στον Αγώνα και αποδεικνύεται μάλιστα κραταιό. Τα ΜΜΕ πανικόβλητα αναφέρονται στην υποστήριξη που λαμβάνει η Χρυσή Αυγή στα Λύκεια μεγάλων πόλεων της χώρας, ενώ ο ακτιβισμός που επιδεικνύουν οι Εθνικιστές φοιτητές στα Πανεπιστήμια διαλύει το αφήγημα των Αριστεριστών πως διατηρούν την αποκλειστικότητα της πολιτικής έκφρασης στον ακαδημαϊκό χώρο εδώ και 50 χρόνια.
Ένα τυπικό παράδειγμα της δράσης της Χρυσής Αυγής ήταν η διαδήλωση του έλαβε χώρα στο κέντρο της Αθήνας στις 28 Δεκεμβρίου 2022. Η Χρυσή αυγή ανακοίνωσε δημοσίως για πρώτη φορά, μετά από χρόνια απαγορεύσεων λόγω COVID-19,  την διεξαγωγή της ετήσιας τελετής μνήμης προς τιμήν των 3 αξιωματικών του ναυτικού που σκοτώθηκαν από τουρκικά πυρά στα γεγονότα των Ιμίων το 1996. Ως συνέπεια περισσότερες από 20 ομάδες Αντιφά με τη στήριξη του πρώην κυβερνώντος κόμματος ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποίησαν αντί-συγκέντρωση. Παρά το γεγονός ότι είχαν την πλήρη στήριξη της αστυνομίας και της κυβέρνησης στο παράνομο κάλεσμά τους, ο όχλος των αριστεριστών δεν μπόρεσε να εμποδίσει τους Έλληνες Εθνικιστές από το να συγκεντρωθούν κατά εκατοντάδες, νέοι άνθρωποι στην πλειοψηφία τους, προκαλώντας φρενήρη πανικό στα ελληνικά ΜΜΕ και συνάμα την αμέριστη υποστήριξη των διερχόμενων πολιτών.
Ατενίζοντας το μέλλον

Είναι φανερό ότι τα πράγματα δεν θα γίνουν ευκολότερα σύντομα για την Χρυσή Αυγή και τον Ελληνικό Εθνικισμό. Αρκετά νέα κόμματα που αυτοπροσδιορίζονται σαν «πατριωτικά», επιχειρούν να αποπροσανατολίσουν τους Εθνικιστές, ενώ τάσσονται με την ΕΕ χωρίς να διαθέτουν κανένα αληθινά εθνικό σκοπό. Η ηγεσία της Χρυσής Αυγής θα παραμείνει στη φυλακή αρκετούς μήνες ακόμη, ενώ ακόμα και η υποχρεωτική από το νόμο αποφυλάκισή τους δεν είναι βέβαιη για το τρέχον έτος. Ωστόσο το κόμμα έχει πρόσφατα ανακτήσει κάποια ισχύ στην Κοινή Γνώμη, γεγονός που ώθησε την κυβέρνηση να λάβει νέα νομοθετικά μέτρα στοχεύοντας στην απαγόρευση της συμμετοχής της στις εκλογές με νομοθετικά τεχνάσματα. Πολλά αναμένεται να δούμε, όμως ένα είναι σίγουρο: η Χρυσή Αυγή αποτελεί λαμπρό παράδειγμα του τι σημαίνει ένας ανοικτός πόλεμος εναντίον των ελίτ και η ιστορία της δεν έχει ακόμα τελειώσει.

https://www.etnostra.com/the-story-of-golden-dawn-that-keeps-on-giving/

Exit mobile version