Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Mε «μεγάλη συγκυβέρνηση» ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ οι «Πρέσπες του Αιγαίου»;

Mε «μεγάλη συγκυβέρνηση» ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ οι «Πρέσπες του Αιγαίου»;

Μπορεί Μητσοτάκης και Τσίπρας να αποκλείουν δημοσίως μετά… βδελυγμίας κάθε περίπτωση «μεγάλης συγκυβέρνησης» ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, αλλά…

Συνέντευξη στην ΕΡΤ έδωσε ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας επί ΣΥΡΙΖΑ, σύμβουλος σήμερα του Τσίπρα επί θεμάτων εθνικής αμύνης και πιθανότατα υποψήφιος στο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ στις προσεχείς εκλογές, κι όταν ρωτήθηκε αν βλέπει κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ως εξής:
«Εγώ δεν μπορώ να αποκλείσω τίποτα στην πολιτική. Θεωρώ ότι όλα είναι θέμα θεωρήσεως, συζήτησης. Οι προσωπικές αντιπαραθέσεις σε αυτές τις περιπτώσεις που είναι πολύ σοβαρά τα θέματα, πάνε στην άκρη και αυτό που πρέπει να προκύπτει είναι ποιο είναι το καλό του τόπου. Αν το καλό του τόπου λέει ότι αυτό πρέπει να γίνει και οι πολιτικοί αρχηγοί το αποφασίσουν και το συμφωνήσουν, γιατί όχι να μη γίνει; Δεν υπάρχει τίποτα που δεν γίνεται. Θεωρώ ότι τα πάντα είναι πιθανά».
Βέβαια, «μεγάλη συγκυβέρνηση» δεν πρόκειται να γίνει «στα καλά καθούμενα», εφόσον το σύστημα δε θέλει να «κάψει» τους δύο βασικούς πυλώνες του. 

Μπορεί όμως να γίνει σε περίπτωση που υπάρχει κάποιο σοβαρό εθνικό ζήτημα προς «επίλυση» (ξεπούλημα!), ένα δυσβάσταχτο «βάρος» που δε μπορεί να «σηκώσει» κανένα κόμμα μόνο του! Κάτι τέτοιο θα μπορούσε κάλλιστα να είναι η υπογραφή της συνεκμετάλλευσης του ενεργειακού πλούτου του Αιγαίου με τους Τουρκαλάδες!

Και δεν είναι καθόλου μακριά οι «Πρέσπες του Αιγαίου», καθώς, διόλου τυχαία, τις τελευταίες ημέρες, όλο και περισσότεροι επιφανείς πολιτικάντηδες δηλώνουν ανοιχτά υπέρμαχοι της συνεκμετάλλευσης!  

Τελευταίο (χθεσινό) «κρούσμα» ο υπουργός Εξωτερικών –και «δελφίνος»- Δένδιας, ο οποίος μιλώντας στον ΣΚΑΪ είπε τα εξής ανατριχιαστικά: «Μπορεί να βρεθεί λύση στην ελληνοτουρκική διαφορά. Και μπορεί να βρεθεί λύση από την οποία και η Ελλάδα κερδίζει και η Τουρκία κερδίζει. Πιστεύω ότι μπορούν να λυθούν οι διαφορές. Πιστεύω ότι πάνω σε αυτή τη βάση, μπορεί να βρεθεί μία αμοιβαία επωφελής λύση».

Καταλάβατε τώρα τι άτιμο παιχνίδι παίζεται πίσω από τις πλάτες μας;

 

A.B.

Exit mobile version