Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ο σεβασμός των νεκρών

Ο σεβασμός των νεκρών

Μεγάλη έρευνα δημοσίευσε Κυριακάτικη εφημερίδα για την αποτέφρωση των νεκρών. Είναι γεγονός ότι στην Ελλάδα μόνο το 2,7% των νεκρών αποτεφρώνονται κατόπιν της σθεναρής αντιδράσεως της Εκκλησίας, που για λόγους παραδόσεως επιμένει στην ταφή. Αντίθετα, στην Αγγλία αποτεφρώνονται σχεδόν το 80% όπως και στην Σουηδία και στην Δανία, ενώ ακόμη και στην βαθιά καθολική Ιταλία σχεδόν το 24%.

Στο σημείο αυτό να τονιστεί ότι η αποτέφρωση των νεκρών στην Αρχαία Ελλάδα ήταν μία ολόκληρη θρησκευτική τελετουργία και δεν είχε σχέση με την αποτέφρωση που γίνεται στον καιρό μας. Ταυτόχρονα δε υπήρχε και η ταφή. Είναι λοιπόν άστοχο να συγκρίνεται ό,τι συνέβαινε στην αρχαιότητα με την σημερινή εποχή. 

Ο σεβασμός των νεκρών και του σώματος είναι μία υπόθεση Ιερή στην Αρχαία Ελλάδα και το βλέπουμε αυτό και στα Ομηρικά Έπη, αλλά και στις αρχαίες τραγωδίες. Στην σύγχρονη εποχή όπου τα πάντα έχουν γίνει χυδαία, φτηνά και ανόσια έχουν ξεπεράσει ακόμη και την αποτέφρωση και μιλάνε για μορφές ταφής, οι οποίες αποτελούν μία βλασφημία απέναντι στην ανθρώπινη φύση σε ό,τι ιερό υπάρχει στον κόσμο αυτό και δεν έχει ίχνος σεβασμού προς τον άνθρωπο. Όπως δημοσιεύεται και ήδη γίνεται σε πολλές χώρες και πρώτα απ’ όλα στις ΗΠΑ, έχουν προχωρήσει σε… οικολογικές μορφές ταφής! Όπως στην περίφημη κομποστοποίηση όπου το σώμα τοποθετείται σε νερό, σάπια φύλλα και μικρόβια και μετατρέπεται σε χώμα το οποίο μετά σκορπίζεται στην φύση! Υπάρχει όμως ακόμη και πιο βάρβαρη και γρήγορη διαδικασία. Τοποθετείται σε διάλυμα νερού και υδροξειδίου του καλίου και σε τέσσερις ώρες ο άνθρωπος είναι ένα υγρό που πετάγεται σαν λίπασμα! Μιλάμε για την εποχή της απόλυτης βαρβαρότητας και είναι αυτό ένα δείγμα των “αγαθών”, που φέρνει η “νεωτερικότητα”…

Exit mobile version