Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η αποθέωση της «πολιτικής ορθότητας»: Εβραία, αριστερή και Bisexual η νέα αρχηγός του Δημοκρατικού Κόμματος της Ιταλίας 

 

Σε αποθέωση της… «πολιτικής ορθότητας» εξελίχθηκαν οι εσωκομματικές εκλογές του Δημοκρατικού Κόμματος της Ιταλίας – το οποίο προέκυψε το 2007 από τη συγχώνευση κεντροαριστερών κομμάτων, των πρώην κομμουνιστών του άλλοτε πανίσχυρου ΚΚΙ και χριστιανοδημοκρατών.

Νέα αρχηγός του κόμματος εξελέγη με 53,8% των ψήφων, μια 37χρονη με το –διόλου ιταλικό ονοματεπώνυμο- Έλι Σλάιν. Η οποία, κατ’ αρχάς δηλώνει «πολίτης του κόσμου». Και δεν έχει άδικο, καθώς τυγχάνει υπήκοος… τριών χωρών: της Ιταλίας βεβαίως, αλλά και της Ελβετίας και των ΗΠΑ! Επιπλέον, είναι και Εβραία, εκ πατρός, με ρίζες απ’ την Ουκρανία…

Επιπλέον, η λεγάμενη αυτοπροσδιορίζεται ως «πραγματική αριστερή», «παθιασμένη φιλοευρωπαία», «φεμινίστρια», αλλά και «αμφιφυλόφιλη» (αγγλιστί bisexual).

Άρχισε την ενασχόλησή της με την πολιτική ως εθελόντρια και στις δύο προεκλογικές εκστρατείες του Μπαράκ Ομπάμα για την εκλογή του στον Λευκό Οίκο, το 2008 και το 2012. Το 2014 εξελέγη ευρωβουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος της Ιταλίας. Ωστόσο, το επόμενο έτος αποχώρησε από το Δημοκρατικό Κόμμα, διότι έπεφτε πολύ… κεντρώο για τα αριστερά γούστα της. Επανήλθε όμως αργότερα και τώρα ανέβηκε στο ύπατο κομματικό αξίωμα. Πραγματοποίησε δε την  επινίκια ομιλία της, υπό τους ήχους του πασίγνωστου ύμνου των Ιταλών κομμουνιστών παρτιζάνων, «Bella Ciao».

Αυτό το τελευταίο ίσως το… ζήλεψε από τον Τσίπρα, που προσφάτως επέλεξε να κάνει την είσοδό του σε προεκλογική ομιλία του στο γήπεδο της Πάτρας, με τους ήχους του ύμνου του… ΕΑΜ. 

Τα σχόλια δικά σας…

Α.Β.

Exit mobile version