Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Οι… άριστοι βαφτίζουν απελάσεις τις εθελούσιες επιστροφές λαθρομεταναστών στις πατρίδες τους!

Οι… άριστοι βαφτίζουν απελάσεις τις εθελούσιες επιστροφές λαθρομεταναστών στις πατρίδες τους!

Οι καλόγεροι του Μεσαίωνα, «βάφτιζαν» τα κρέατα ψάρια, ώστε να τα τρώνε κατά τη διάρκεια της νηστείας με ήσυχη τη συνείδηση τους.

Έτσι και οι… άριστοι Μηταράκης και Θεοδωρικάκος, «βαφτίζουν» απελάσεις τις εθελούσιες επιστροφές λαθρομεταναστών στις πατρίδες τους, για να το παίξουν… σκληροί στο εκλογικό τους ακροατήριο!

Οι δύο υπουργάρες, λοιπόν, υπέγραψαν «μνημόνιο συνεργασίας» με τον Εκτελεστικό Διευθυντή του Frontex Hans Leijtens, για να παρέχει η Frontex τεχνογνωσία «για την ενίσχυση των αναγκαστικών και των εθελούσιων επιστροφών παράτυπων μεταναστών» – σύμφωνα με το μνημόνιο.

Κι όπως δήλωσε θριαμβευτικά ο Μηταράκης, μετά την υπογραφή του εν λόγω μνημονίου: «με συντονισμένες προσπάθειες τα αιτήματα ασύλου που απορρίπτονται μετουσιώνονται σε επιστροφές και απελάσεις».

Απελάσεις; Ποιες απελάσεις; Τα περί απελάσεων, είναι κολοσσιαίο –και συνειδητό- ψεύδος! Διότι, η Ελλάδα ΔΕΝ έχει υπογράψει συμφωνίες επανεισδοχής των λαθρομεταναστών με τις χώρες προέλευσής τους (χώρες της Ασίας και της Αφρικής…), με αποτέλεσμα η απέλαση οποιουδήποτε λαθρομετανάστη να είναι πρακτικώς ΑΔΥΝΑΤΗ!

Αντιθέτως, υπάρχει τέτοια συμφωνία με την Αλβανία, γι’ αυτό απελαύνονται κανονικά στη χώρα τους οι Αλβανοί λαθρομετανάστες – που ως γνωστόν, επιστρέφουν στην Ελλάδα αυθημερόν, από τα γνωστά μονοπάτια.

Η αλήθεια είναι, πως στις χώρες της Ασίας και της Αφρικής, έχουμε μόνο εθελούσιες επιστροφές των λαθρομεταναστών, με πληρωμένα τα εισιτήρια και με «δωράκι» 300 ευρώ, για τα πρώτα έξοδά τους.

Κι είναι ενδεικτικό, πως μόνο γι’ αυτές τις εθελούσιες επιστροφές μίλησε ο Μηταράκης με αριθμούς, κι όχι βεβαίως για αναγκαστικές απελάσεις, καθώς δεν έχει γίνει ούτε μία, έστω και για… δείγμα:
«Χαρακτηριστικό είναι ότι το 2021 προχωρήσαμε σε 1.000 οικειοθελείς επιστροφές και 2.737 σε συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης. Το σύνολο αυτό των 3.737, ανέβηκε σε 4.462 πέρσι, δείχνοντας την συντονισμένη προσπάθεια όλων των συναρμόδιων φορέων…».
Αυτά τα ολίγα, για να μη μας δουλεύουν οι… άριστοι, που άριστοι αποδεικνύονται μόνο στις απάτες, πολιτικές και όχι μόνον!

 

A.B.

Exit mobile version