Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο

ΠΡΟΣ ΝΙΚΗ ΚΕΡΑΜΕΩΣ

Αξιότιμη κα Υπουργέ,

Εύχομαι να είσαστε καλά.
Εργάζομαι ως υπεύθυνος επικοινωνίας για το Ίδρυμα Κερκυραϊκής Κληρονομιάς. Έχω ζήσει κατά κύριο λόγο στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου γεννήθηκα, αλλά αγαπώ και νοιάζομαι για την Ελλάδα. Πρόσφατα οικογενειακοί λόγοι με έφεραν στην Αθήνα και θα χαιρόμουν εάν μπορούσα να σας φανώ χρήσιμος με οποιονδήποτε τρόπο.

Σε έναν πρόσφατο περίπατό μου στο κέντρο της Αθήνας, επί της οδού Στουρνάρη μου τράβηξε την προσοχή ο ήχος ντουντούκας και συνθήματα από την καρδιά του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου. Κατευθύνθηκα από περιέργεια εκεί και έγινα μάρτυρας μίας συγκέντρωσης διαμαρτυρίας φοιτητών της Κομουνιστικής Νεολαίας Ελλάδος που έπαιρναν τον λόγο κατά συρροή και βάλλονταν κατά της κυβέρνησης. Υπήρχε και ανάλογο σκηνικό με λάβαρα και γκράφιτι στους τοίχους. Τα ρυθμικά συνθήματα με το πέρας κάθε λόγου ήταν ανατριχιαστικά! Γνωρίζετε ότι χρησιμοποιούνται οι δημόσιοι χώροι για τέτοιες αντικαθεστωτικές εκδηλώσεις; Σημειωτέον ότι αυτό είναι ανεπίτρεπτο στο εξωτερικό.
Κατόπιν άδραξα της ευκαιρίας να περιηγηθώ στο κεντρικό κτήριο. Θα μπορούσα να είμαι αναρχικός με διαθέσεις βανδάλου, αλλά δε με έλεγξε ουδείς. Πρόσεξα γκράφιτι και φθορές παντού στο ιστορικό κτίριο. Μάλιστα συντηρημένα μαρμάρινα ανθέμια είχαν υποστεί και αυτά θρυμματισμό. Έκπληξη μου προξένησε η ανάρτηση λάβαρου με πολιτικό μήνυμα στην καρδιά του αδύτου του Πολυτεχνείου! Οι φθορές και οι αναρτήσεις λαβάρων σε διατηρητέα κτίρια είναι πράγματα αδιανόητα στα πανεπιστήμια της Δύσης.
Καλό θα ήταν να προφυλαχθεί με ασφαλέστερο τρόπο το ύψιστο αυτό δείγμα του νεοκλασικισμού! Όπως επίσης θα ήταν καλό οι φοιτητές να χρησιμοποιούν τους δημοσίους χώρους του Πολυτεχνείου οργανωμένα με την άδεια του Πρύτανη και μόνον για τις ανάγκες της μόρφωσης τους και όχι για ξένες προς το ίδρυμα εκδηλώσεις. Μήπως θα έπρεπε να συζητήσετε τα ως άνω θέματα με τον Πρύτανη του Πολυτεχνείου (κοινοποιείται);
Με εξαιρετική εκτίμηση,
Μεγακλής Ρογκάκος
Exit mobile version