Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ιστορίες για δημοσκόπους 

Ιστορίες για δημοσκόπους 

Η φυλή των δημοσκόπων με εξαίρεση ένα και μοναδικό εξ όσων γνωρίζουμε, ο οποίος κάποτε ανήκε στην Νέα Δημοκρατία, προέρχεται από την αριστερά και στην συντριπτική πλειοψηφία από την ΚΝΕ. Πατριάρχης τους ο μακαρίτης Νικολόπουλος, ο οποίος παρά τρίχα γλίτωσε από το να κατηγορηθεί για υποθέσεις τρομοκρατίας… Άλλος απ’ αυτούς ήταν υπότροφος του ΚΚΕ σε Πανεπιστήμιο της κομμουνιστικής τότε Ευρώπης και μάλιστα κάρφωνε τους συμφοιτητές του που δεν ήταν καλοί κομμουνιστές. Άλλος ήταν μεγαλοστέλεχος της ΚΝΕ και άλλος ακόμη και Γραμματέας της ΚΝΕ όπως ο σημερινός υπουργός της Ν.Δ. και παλαιός δημοσκόπος Θεοδωρικάκος, τον οποίον με θέρμη χειροκρότησαν οι δεξιοί στην Μάνη, την ακροδεξιά Μάνη, και το χειροκρότημα αυτό δείχνει πόσο ξευτιλίζει τους ανθρώπους το πελατειακό κράτος. Άλλος δημοσκόπος γιατί λίγοι ήμαστε στην χώρα αυτή και όλοι γνωρίζουν όλους κυκλοφορεί χεράκι-χεράκι με τον σύντροφό του και διαμορφώνει με τις μετρήσεις του τον δημόσιο βίο.

Μετά τα Τέμπη οι δημοσκόποι ζουν ημέρες λαμπρές. Ένας απ’ αυτούς μάλιστα, αφού φεσώθηκε άγρια από την Νέα Δημοκρατία, έχει στραφεί πλέον προς τον ΣΥΡΙΖΑ όπου κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να τον βοηθήσει. Και δεν είναι ο μοναδικός… Γενικά επικρατεί ένα αλλαλούμ στον χώρο των δημοσκόπων και ιδιαίτερη σημασία έχουν και τα ποσοστά που δίνουν στα μικρά κόμματα-πας παρ του, τα οποία άλλοτε τους δίνουν 1% και άλλοτε 4%! Ανάλογα με το πως θέλουν να διαμορφώσουν την εικόνα του πολιτικού σκηνικού.

Θα δούμε πολλά μέχρι τις εκλογές και ίσως ένα ακόμη μεγάλο Βατερλώ των δημοσκόπων, οι οποίοι δεν πρόκειται να εξαφανιστούν και από μια ακόμη συντριπτική ήττα τους γιατί μοιράζουν ελπίδες… Πόση αξιοπιστία αλήθεια μπορεί να έχουν οι δημοσκόποι μετά το δημοψήφισμα του ’15 που έδιναν την πλειοψηφία στο ΝΑΙ και αυτό δεν έφτασε ούτε το 40%; Και τι να πει κανείς για τις εκλογές στην Κύπρο όπου έδιναν στον υποψήφιο που ήλθε δεύτερος 20% και αυτός πήρε 30%; 

Exit mobile version