Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Δεν τολμά ο Δημοκρατικός εισαγγελέας να προχωρήσει σε δίωξη κατά του Τραμπ

Δεν τολμά ο Δημοκρατικός εισαγγελέας να προχωρήσει σε δίωξη κατά του Τραμπ

Ο Άλβιν Μπράγκ είναι εκλεγμένος με ψήφους εισαγγελέας και ανήκει στο δημοκρατικό κόμμα και είναι αυτός που έχει αναλάβει την αποστολή με τις ευλογίες του Τζωρτζ Σόρος, να εμποδίσει τον Τράμπ να είναι υποψήφιος στις προσεχείς εκλογές. Τελικά δεν έχει πάρει ακόμη την απόφαση, αφού οι μετρήσεις δείχνουν ότι μία δίωξη κατά του Τραμπ αφ’ ενός μεν δεν πρόκειται να τον ενοχοποιήσει, αφ’ έτερου θα τον κάνει περισσότερο δημοφιλή. 

Έτσι άλλη μια μέρα πέρασε χωρίς να απαγγελθεί κατηγορία εναντίον του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος είχε εκτιμήσει ότι θα του ασκηθεί δίωξη και θα «συλληφθεί» την Τρίτη στο Μανχάταν. Σύμφωνα με αμερικανικά μέσα, η δικαιοσύνη της Νέας Υόρκης ανέβαλε, πιθανόν ως την επόμενη εβδομάδα, την ενδεχόμενη άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του Τραμπ.  Έπειτα από πολυετή έρευνα της εισαγγελίας του Μανχάταν, ο εισαγγελέας Άλβιν Μπραγκ, δημοκρατικός αιρετός, έμοιαζε από την περασμένη εβδομάδα να ετοιμάζεται να ασκήσει ποινική δίωξη — που θα ήταν, σε κάθε περίπτωση, ιστορική — σε βάρος του 45ου προέδρου των ΗΠΑ (2017-2021).

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ντόναλντ Τραμπ σε δημόσια δήλωση του ανέφερε ότι με την πολιτική Μπάιντεν ο κόσμος είναι κοντά σε έναν παγκόσμιο πόλεμο και όλα αυτά ενώ αμερικανικές τράπεζες καταρρέουν και η οικονομία βρίσκεται σε κρίση. Όλα αυτά δείχνουν ότι οι επόμενες εκλογές που δεν αργούν θα φέρουν και πάλι τον Τραμπ στην εξουσία και αυτό δεν αρέσει καθόλου στο βαθύ κράτος των ΗΠΑ και στο γνωστό λόμπυ που έχει στα χέρια του το χρήμα. 

Exit mobile version