Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η τραγωδία των Τεμπών, οι εκλογές και η καταρρέουσα μεταπολίτευση

Αγαπημένοι μου συναγωνιστές καλησπέρα σας !Σε μια εβδομάδα ο Μάρτιος μας αποχαιρετά σημαδεμένος από μια εθνική τραγωδία.Τη σύγκρουση των δύο τραίνων στα Τέμπη. Δυο τραίνα ήταν αρκετά για να σημαδέψουν την εξέλιξη της πολιτικής ζωής της χώρας,να πάνε πίσω οι εκλογές και να γίνει φανερό σε όλους ότι ο βασιλιάς είναι γυμνός.

Και είναι γυμνός γιατί η καταρρέουσα μεταπολίτευση δεν ενέπνευσε αξίες σε αυτόν τον τόπο.Δεν έχουμε μάθει ότι ο κόσμος που ψηφίζει κάθε τέσσερα χρόνια στις εθνικές εκλογές  «ψηφίζει» καθημερινά όταν εναποθέτει η  απομακρύνει την εμπιστοσύνη του στη δημόσια ζωή.

Για πρώτη φορά ίσως από το 1974 η χώρα πορεύεται προς εκλογές με ένα αίσθημα γενικής ανυποληψίας στους πολιτικούς.Και είναι φυσικό γιατί όλοι τους κυβέρνησαν και κυρίως τα δυο κόμματα που σημάδεψαν τις μέρες της ευημερίας, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ..Ολοι τους λοιπόν τόσα χρόνια χαίδευαν αυτιά ,διόριζαν όποιον τους ζητούσε μια θέση αρκεί να πάρουν την ψήφο…

Λησμονούν όμως ότι τόσον οι πολιτικοί όσον και οι ανώτεροι ιδίως υπάλληλοι του δημοσίου κρίνονται από το κοινό και στο κοινό οφειλουν να λογοδοτούν.

Όταν συνωθούνται στα πολιτικά γραφεία πχ κάποιοι με την προσδοκία τοποθετήσεως σε διοικήσεις δημοσίων οργανισμών έχουν αντιληφθεί ότι θα συνάψουν μια άτυπη συμφωνία με τους πολίτες ότι θα τους προσφέρουν κάποιες υπηρεσίες οι οποίες θα πρέπει να είναι πρώτης ποιότητος ?

Δεν είναι δυνατόν πχ να σκέπτεται να ταξιδέψει κανείς με τραίνο γιατί θεωρεί ότι ενδεχομένως θα κινδυνέψει η ζωή του…Όταν ο διευθύνων σύμβουλος μιας επιχείρησης τοποθετείται σε αυτήν  και την αναλαμβάνει το κάνει με την εγγύηση και την υπογραφή του ότι παρέχει αρίστης ποιότητος υπηρεσίες.Οταν δεν είναι αρίστης πεθαίνουν άνθρωποι….

Και πάμε στον δεύτερο παράγοντα…Είμαι πολίτης και αναζητώ εργασία…Και οι περισσότεροι αναζητούν την εργασία που φέρνει πολλά λεφτά ως αμοιβή.Ολοι τα θέλουμε τα πολλά χρήματα για να κάνουμε καλύτερη τη ζωή μας..Τα αξίζουμε όμως η θα κινδυνευσει το δημόσιο χρήμα η η ζωή των συνανθρώπων μας από την αβελτηρία,την ανικανότητα και τον εγωισμό μας ?

Αυτά όλα δεν είναι ζητήματα που θα έπρεπε να απασχολούν τη δημόσια ζωή ?Οτι θα πρέπει να ειμαστε προσγειωμένοι στις επιθυμίες και τα θέλω μας ούτως ώστε να είμαστε πηγή ωφέλειας και όχι βλάβης ?

Και σε τελική ανάλυση,επειδή πολλά ακούμε και για τους νέους που ζουν στο εξωτερικό και δε θέλουν να γυρίσουν,γιατι να το κάνουν όσο βλέπουν η χώρα αυτή να κυβερνάται από ανθρώπους που θεωρούν ότι τα ξέρουν όλα και δεν δέχονται καμιά καινουρια ιδέα ?Η ότι εργάζονται σε αυτήν άνθρωποι που δεν έχουν συνείδηση της ευθύνης που αναλαμβάνουν σε μια δουλειά και ότι από αυτήν εξαρτάται η ευημερία του έθνους και της κοινωνίας ?

Αλλα γι αυτά όλα κάποιοι είχαν μιλήσει πριν συμβούν…Γιατί γι αυτά όλα με διακοπές συζητάμε πολύ πριν έρθουν τα μνημόνια και πολύ πριν συμβεί η καταρρευση της χώρας…

Η καταρρέουσα μεταπολίτευση παραδίδει μια χώρα με λιγότερα νέα παιδιά ,με λιγότερο επομένως μέλλον αλλά και με λιγότερο ήθος για το αύριο…Αυτά ακριβώς για τα οποία εμείς οι Χρυσαυγίτες προειδοποιήσαμε,αλλα δεν εισακουστήκαμε και το αποτέλεσμα είναι ότι το άλας εμωράνθη…Πορευόμενοι προς εκλογές δική μου κατάθεση ψυχής είναι σκεφτείτε,προβληματιστείτε και μην επιτρέψτε σε κανέναν αδούλευτο και άχρηστο να παίξει με τις ζωές σας.Οσο και αν κάποιοι δεν θέλουν να το σκέπτονται,η ΧΑ που προειδοποίησε για όλα αυτά είναι εδώ και θα συνεχίσει να είναι στο πλευρό των πολιτών.Καλή δύναμη και καλή φώτιση σε όλους !

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς,

Κωνσταντίνα Σκιά

Exit mobile version