Τιμήθηκε όπως τιμήθηκε και αυτή την χρονιά η Επανάσταση του Γένους, η εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου με ψέματα και με πλήρη διαστρέβλωση της Ιστορίας μας! Πρωτοστάτες όπως πάντα, οι αριστεροί, που καπηλεύονται τα πάντα και δίπλα τους σιωπηλοί συνοδοιπόροι οι νεοφιλελεύθεροι μιας ψοφοδεούς κεντροδεξιάς-ψευτοδεξιάς, η οποία δεν τολμά να διατυπώσει αντίλογο… Τι κι αν ο ίδιος ο Κορδάτος ο Ιστορικός της αριστεράς, λέει ότι το 1821 δεν έχει καμία σχέση με τον μπολσεβικισμό; Και ότι είναι εντελώς άστοχο να γίνονται οι παραλληλισμοί που γίνονται και τους οποίους είχαν ξεκινήσει οι μπολσεβίκοι από τα πρώτα χρόνια της πολιτικής τους υπάρξεως από την δεκαετία του ’20; Ανάλογο κλίμα ζήσαμε και στα όσα ειπώθησαν και εγράφησαν για τα εκατό χρόνια της Μικρασιατικής καταστροφής όπου κανείς δεν μίλησε για την προδοσία του ΚΚΕ όταν ο ίδιος ο εντόπιος ο “πατερούλης” τους Ζαχαριάδης είχε γράψει το 1935 ότι επιδιώξανε την ήττα της Μεγάλης Ιδέας και επομένως την Μικρασιατική καταστροφή. Έχει ιδιαίτερη όμως σημασία να πούμε τι έλεγαν και τι έγραφαν οι πνευματικοί πατέρες των μπολσεβίκων Μαρξ και Ένγκελς για το 1821.
Υπέρ των Τούρκων και των Άγγλων και κατά της Ρωσσίας και της Ελληνικής Επαναστάσεως οι πνευματικοί πατέρες των μπολσεβίκων
“Ο Friedrich Engels—οικονομικός χορηγός τού Carl Marx, μετά τού οποίου συνέγραψε πολλά έργα, συμπεριλαμβανομένου και τού «Κομμουνιστικού Μανιφέστου» σε άρθρο του στην αμερικανική εφημερίδα New-York Daily Tribune από το 1853, έγραψε τα εξής:
“ Όταν επανεστάτησαν οι Έλληνες, ποιός έκρινε τήν έκβαση τού αγώνα; Ούτε οι συνωμοσίες και ανταρσίες τού Αλή πασά τών Ιωαννίνων, ούτε η Ναυμαχία τού Ναυαρίνο, ούτε ο Γαλλικός στρατός στην Πελοπόννησο, ούτε οι συνδιασκέψεις και τά πρωτόκολλα τού Λονδίνου, αλλά η προέλαση των Ρώσων τού [Στρατηγού] Diebitsch διά μέσου τών Βαλκανίων στην πεδιάδα τής Μαρίτσας [Έβρου]. Και καθ’ όν χρόνο [1828-1829] η Ρωσία άρχιζε ούτως να προκαλεί άνευ φόβου τόν διαμελισμό τής Τουρκίας, οι διπλωμάτες τής Δύσης συνέχιζαν να εγγυώνται και να θεωρούν ως ιερά τό status quo και τό απαραβίαστο τής Οθωμανικής Επικρατείας.”
Το 1821 ήταν η μεγαλύτερη στιγμή της σύγχρονης Ιστορίας των Ελλήνων. Η κόκκινη μαρξιστική χούντα που ιδεολογικά και πολιτικά εξουσιάζει την Πατρίδα μας δεν τολμά να πει την Αλήθεια, να πει ότι οι πνευματικοί τους πατέρες Μαρξ και Ένγκελς ήταν φανατικοί ανθέλληνες και φιλότουρκοι. Αντίθετα, με τρόπο ύπουλο στα αιματοβαμμένα χρόνια 1943-1949 οι “καπεταναίοι” του αντεθνικού και εγκληματικού στρατού τους έπαιρναν ονόματα ηρώων του ’21 για να εξαπατήσουν τον λαό. Ας δούμε όμως τι πίστευαν ο Μαρξ και ο Ένγκελς για το 1821. Τα αποσπάσματα που ακολουθούν είναι από το βιβλίο “Κ. Μάρξ – Φρ. Ένγκελς, Η Ελλάδα, η Τουρκία και το Ανατολικό Ζήτημα”, εκδόσεις Γνώση, Αθήνα, 1985, εισαγωγή, μετάφραση Π. Κονδύλη:
Μαρξ: «Υποστηρίζουμε με τον πιο αποφασιστικό τρόπο τους Τούρκους». Ένγκελς: «Οι Έλληνες της Τουρκίας είναι σλαβικής καταγωγής, οι οποίοι υιοθέτησαν την σύγχρονη ελληνική γλώσσα».
Μαρξ: « … Οι Έλληνες έτοιμοι να ηττηθούν. Οι μακροχρόνιες μηχανορραφίες της Ρωσίας κόντευαν να πάνε χαμένες.»
Ένγκελς: «Αυτά τα άθλια συντρίμμια πρώην εθνών, Σέρβοι, Βούλγαροι, Έλληνες και ο υπόλοιπος λαοσυρφετός, που εμπνέει ενθουσιασμό στον φιλελεύθερο Φιλισταίο, για να ωφελούνται οι Ρώσσοι, δεν χαρίζουν ο ένας στον άλλον ούτε τον αέρα που αναπνέουν και θέλουν σώνει και καλά να κόψουν τους λαίμαργους λαιμούς τους. Αυτό θα ήταν πολύ ωραίο …».
Ξεκάθαρα λοιπόν γράφουν ότι υποστηρίζουν τους Τούρκους και εύχονται την σφαγή των Ελλήνων και αμφισβητούν την ύπαρξη του Ελληνικού Έθνους αποκαλώντας τόσο εμάς όσο και τους Σέρβους και τους Βούλγαρους σαν “συντρίμμια πρώην εθνών, που θα ήταν πολύ ωραίο να κόψει ο ένας τον λαιμό του άλλου”.
Μαρξ και Ένγκελς:«Υποστηρίζουμε με τον πιο αποφασιστικό τρόπο τους Τούρκους»
Πριν από τους σύγχρονους μπολσεβίκους υπήρξαν οι ίδιοι οι πνευματικοί τους πατέρες, ο Μαρξ και ο Ένγκελς, που είχαν ξεκάθαρα αρνητική θέση για την Εθνική μας Επανάσταση.
Τα στοιχεία που παρατίθενται είναι από το βιβλίο: “Κ. Μάρξ – Φρ. Ένγκελς, Η Ελλάδα, η Τουρκία και το Ανατολικό Ζήτημα”, εκδόσεις Γνώση, Αθήνα, 1985, η εισαγωγή και η μετάφραση του οποίου είναι του Παναγιώτη Κονδύλη.
Ο ίδιος ο Μαρξ κατηγορηματικά γράφει: «Υποστηρίζουμε με τον πιο αποφασιστικό τρόπο τους Τούρκους».
Όσο για τον Ένγκελς πολύ πριν την Ρεπούση, τον Λιάκο και τον Γαβρόγλου αρνείται την εθνική συνέχεια των Ελλήνων και γράφει: «Οι Έλληνες της Τουρκίας είναι σλαβικής καταγωγής, οι οποίοι υιοθέτησαν την σύγχρονη ελληνική γλώσσα».
Ο ίδιος συγγραφέας, ο μαζί με τον Μαρξ σπουδαιότερος θεωρητικός της αριστεράς, θεωρεί ότι τα συμφέροντα του κομμουνισμού είναι με την Τουρκία και λέει τα παρακάτω χαρακτηριστικά: «Αν όμως η Ρωσία κατακτήσει την Τουρκία, τότε θ’ αυξήσει τη δύναμη της σχεδόν κατά το ήμισυ και θα γίνει υπέρτερη απ’ όλη μαζί την Ευρώπη. Κάτι τέτοιο θ’ αποτελούσε ανείπωτη συμφορά για την υπόθεση της Επανάστασης. Η διατήρηση της τούρκικης ανεξαρτησίας ή, σε περίπτωση πιθανής διάλυσης της οθωμανικής αυτοκρατορίας, η ματαίωση του ρώσικου σχεδίου προσάρτησης είναι ζήτημα ύψιστης σημασίας. Στο σημείο αυτό συμβαδίζουν τα συμφέροντα της επαναστατικής Δημοκρατίας και της Αγγλίας».
Τα ίδια γράφει και ο πατέρας της αριστεράς Μαρξ: «Η Κωνσταντινούπολη είναι η αιώνια πόλη, η Ρώμη της Ανατολής… Ο αγώνας δυτικής Ευρώπης και Ρωσσίας για την κατοχή της Κωνσταντινούπολης περικλείει ένα ερώτημα, αν ο βυζαντινισμός θα υποκύψει μπροστά στον Δυτικό πολιτισμό, ή αν ο ανταγωνισμός τους θα αναβιώσει με μορφή περισσότερο τρομερή και κατακτητική παρά ποτέ… Ο Σουλτάνος κρατά την Κωνσταντινούπολη προς φύλαξη για λογαριασμό της επανάστασης».
Ο ίδιος ο Μαρξ επίσης, στο ίδιο βιβλίο, κατηγορεί την Φιλική Εταιρεία και τον Αλέξανδρο Υψηλάντη ως ενεργούμενα της Ρωσσίας, την οποία θεωρεί την υπ’ αριθμόν 1 εχθρική δύναμη προς την “μαρξιστική επανάσταση”.
Όσο για τον Ένγκελς, θεωρεί τους λαούς της Χερσονήσου του Αίμου, μεταξύ των οποίων και τους Έλληνες, σαν άθλια συντρίμμια εθνών και τις θεωρεί νανοφυλές! Αυτός ήταν ο… φιλελληνισμός των μεγάλων πνευματικών πατέρων της αριστεράς και η θέση τους για την Επανάσταση του 1821.
Ν.Γ. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ ΙΔΡΥΤΗΣ ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ