Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ν.Γ. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ: Οι “Πρέσπες του Αιγαίου” είναι εδώ!

Οι ευχές της Τουρκίας για την 25η Μαρτίου και οι πιέσεις της Ν.Δ. στην Κύπρο να μην προχωρήσει σε γεωτρήσεις!

Όπως πληροφορηθήκαμε, ευχές απέστειλε τόσο ο Έρντογάν όσο και ο Τσαβούσογλου στην Ελλάδα για την εθνική Επανάσταση της 25ης Μαρτίου, η οποία ήταν, ως γνωστόν, μία Επανάσταση κατά των Τούρκων. Μόνο που δεν δημοσιεύθηκε το πλήρες κείμενο αυτών των “ευχών”, αλλά μόνο μία φράση του Τσαβούσογλου προς τον Δένδια, η εξής:

«Οι σχέσεις καλής γειτονίας Ελλάδας-Τουρκίας θα παγιωθούν»

Λόγια του αέρα, άνευ σημασίας και αυτό όταν στα σχολικά βιβλία της Τουρκίας καλλιεργείται συστηματικά ο ανθελληνισμός και παρουσιάζεται ο εθνικός μας ήρωας Κολοκοτρώνης σαν μεγάλος εγκληματίας και σφαγέας. Είναι προφανές ότι μετά τα αλλεπάλληλα “χαστούκια” προχωρούμε στην τελική φάση της περίφημης ελληνοτουρκικής “φιλίας”, που θα καταστήσει την Ελλάδα μία επαρχεία της Άγκυρας με τις ευλογίες των ΗΠΑ και αυτό θα συμβεί σίγουρα  εάν κερδίσουν τις εκλογές οι Κεμαλικοί.

Ενώ δε συμβαίνουν αυτά, είναι γνωστό ότι Μητσοτάκης και Δένδιας δήλωσαν ότι θα υποστηρίξουν την συμμετοχή της Τουρκίας στο Διευθυντήριο του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού. Ιδιαίτερη σημασία έχει ότι ο νέος πρόεδρος της Κύπρου Χριστοδουλίδης διαχώρισε την θέση της χώρας του από την υποστήριξη της Ελλάδας στην Τουρκία. Είχαμε όμως και κάτι άλλο ιδιαίτερα σημαντικό. Στην Κύπρο κυκλοφόρησε ένα βιβλίο του κ. Χατζηκωστή, με τίτλο “7 προεδρικά πορτραίτα”, στο οποίο ο τέως πρόεδρος της Κύπρου Αναστασιάδης αποδίδει στην κυβέρνηση της Ν.Δ. προσπάθεια διακοπής των γεωτρήσεων της Λευκωσίας για να μην δυσαρεστηθούν οι Τούρκοι και επί πλέον προτείνει κατασκευή αγωγού φυσικού αερίου Ισραήλ – Τουρκίας ο οποίος θα… παρέκαμπτε την Κύπρο!

Οι “Πρέσπες του Αιγαίου” είναι εδώ λοιπόν και ενθυμούμαι πολύ καλά ότι ήμουν ο πρώτος και μοναδικός που χρησιμοποίησε τον όρο αυτό στην προεκλογική περίοδο του Ιουλίου του 2019. Τώρα το χρησιμοποιούν όλοι χωρίς φυσικά να αναφέρουν ποιος και ποια πολιτική παράταξη το είπε πρώτη…

Ν.Γ. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ ΙΔΡΥΤΗΣ ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 

ΠΗΓΗ

Exit mobile version