Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Κτυπάνε κόκκινο τα χρέη της Ν.Δ.

Κτυπάνε κόκκινο τα χρέη της Ν.Δ.

Η Νέα Δημοκρατία είχε και συνεχίζει να έχει το θράσος να μιλάει για λαϊκισμό και ότι αυτή θα σώσει οικονομικά την χώρα με το “επιτελικό κράτος” και το 112. Φυσικά και ήταν μία από τις πολιτικές δυνάμεις, η οποία στήριξε την πολιτική των μνημονίων, η οποία έχει βυθίσει την χώρα μας κυριολεκτικά σε οικονομικό χάος και αυτό όταν η κρίση η οικονομική έχει αρχίσει να συγκλονίζει ολόκληρο τον πλανήτη και από τις τράπεζες των ΗΠΑ έχει περάσει πλέον σε τράπεζες της Ελβετίας και της Ευρώπης και σε αυτήν ακόμη την Ντόϊτσε Μπανκ! Εάν ξεσπάσει η κρίση στην Ευρώπη είναι βέβαιο ότι το πρώτο θύμα θα είναι η Ελλάδα, που πλέον η μόνη χώρα με την οποία συναγωνίζεται είναι η Βουλγαρία, αφού ακόμη και η Ρουμανία την έχει περάσει! Αλλά τι να περιμένει κανείς από αυτούς που μας κυβερνούν είτε είναι ο Τσίπρας, που εκλέχτηκε ότι θα καταργήσει το μνημόνιο και έφερε νέο μνημόνιο, είτε ο Μητσοτάκης, που έλεγε ότι θα νοικοκυρέψει την χώρα. Ας δούμε πως “νοικοκύρεψε” τα οικονομικά της Νέας Δημοκρατίας.

Το χρέος της Ν.Δ., λόγω του μεγάλου της ανοίγματος προς τις τράπεζες, χρόνο με τον χρόνο μεγαλώνει. Αποκορύφωμα ήταν το 2022, όταν η Πειραιώς ανακοίνωσε πως το χρέος της προς τις τράπεζες έφτασε σχεδόν τα 400.000.000 ευρώ. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία του ισολογισμού του κόμματος που δόθηκε στη δημοσιότητα τον περασμένο Ιούνιο, η Ν.Δ. χρωστά 381.296.262 ευρώ σε τράπεζες.

Το εντυπωσιακό στοιχείο είναι πως το 2016, όταν δηλαδή ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέλαβε τα ηνία του κόμματος, το χρέος της δεν ξεπερνούσε τα 250.000.000. Επί της θητείας, μάλιστα, του σημερινού πρωθυπουργού, ο οποίος το 2016 είχε δηλώσει πως «είμαι υπερήφανος γι’ αυτό που έχουμε πετύχει για να βάλουμε σε τάξη τα οικονομικά της Νέας Δημοκρατίας», τα χρέη του κόμματος έχουν πάρει σταθερά την ανιούσα.

Exit mobile version