Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Οι καπιταλιστές, τα «φτηνά εργατικά χέρια» απ’ την Ασία και η Νέα Δημοκρατία!

Οι καπιταλιστές, τα «φτηνά εργατικά χέρια» απ’ την Ασία και η Νέα Δημοκρατία!

Καπιταλιστές κι εκμεταλλευτές, δεν είναι μόνο οι 5-10 γνωστοί ολιγάρχες-μεγαλοκαρχαρίες, που τυγχάνουν ταυτοχρόνως εφοπλιστές, εργολάβοι μεγάλων δημοσίων έργων, ιδιοκτήτες ποδοσφαιρικών ομάδων και ομίλων ΜΜΕ. Υπάρχουν και οι μικρότεροι καπιταλιστές, που δεν είναι λιγότερο εκμεταλλευτές!

Για παράδειγμα, καπιταλιστές είναι και οι ιδιοκτήτες των μεγάλων ξενοδοχείων, το «σωματείο» των οποίων τον τελευταίο καιρό ζητά επιμόνως «άνοιγμα» της αγοράς εργασίας και την είσοδο στη χώρα δεκάδων χιλιάδων εργατών από την Ασία, με πρόσχημα την δήθεν έλλειψη εργατικών χεριών!

Στην πραγματικότητα, θέλουν «ευάλωτα» φτηνά εργατικά χέρια προς στυγνή εκμετάλλευση, για να αποκομίζουν ακόμα μεγαλύτερα υπερκέρδη! 

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του σωματείου των εργαζομένων: «η εισροή 80.000 μετακλητών το καλοκαίρι θα αλλοιώσει το τοπίο της εργασίας τόσο σε επίπεδο εργασιακών δικαιωμάτων όσο και μισθών. Είναι προφανές ότι οι εργοδότες θα παρέχουν πολύ χαμηλότερες αμοιβές με περισσότερες ώρες δουλειάς στους αλλοδαπούς προκαλώντας προβλήματα στον ανταγωνισμό. Επίσης, αν οι παροχές και οι συνθήκες δουλειάς ήταν καλύτερες, οι θέσεις θα καλύπτονταν από 80.000 Έλληνες εργαζομένους και το ποσοστό ανεργίας θα έπεφτε κάτω από το 10%».

Και βέβαια, όλοι οι «καρχαρίες», διόλου τυχαία, ανήκουν στο ίδιο κόμμα: την ΝΔ!

Όπως για παράδειγμα ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞΓρηγόρης Τάσιος, ο οποίος ομολόγησε δημοσίως πως απαιτεί την εισαγωγή 80.000 Ασιατών, διότι «χιλιάδες εργαζόμενοι έχουν ενταχθεί σ’ έναν “πλειστηριασμό” αμοιβών, αλλάζοντας εργοδότη κάθε τρεις και λίγο»!!!

Κι όπως ανακοινώθηκε χθες, ο λεγάμενος θα είναι υποψήφιος βουλευτής στην Χαλκιδική, φυσικά με την ΝΔ, της οποίας οι «ακροδεξιοί» κομματάρχες θα γυρίζουν όλη την προεκλογική περίοδο «από χωρίου εις χωρίον» και θα διαλαλούν ότι… πάταξαν την λαθρομετανάστευση!

 

A.B.

Exit mobile version