Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

TO KΑΘΕΣΤΩΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ Η ΑΚΡΙΒΕΙΑ!

Γράφει ο Συναγωνιστής Ιωάννης Λάμπρογιάννης του Αναστασίου Λάρισα

https://ioannislamprogiannis.blogspot.com/2023/03/to-k.html

Οπως σε όλα τα καθεστώτα πρώτιστο μέλημα τους είναι ο έλεγχος των δεδομένων τα οποία διοχετεύονται στο Λάο , έτσι και στο καθεστώς Μητσοτάκη με τα ελεγχόμενα και εξαγορασμένα ΜΜΕ αλλά και οι δήθεν ανεξάρτητες αρχές, που μόνο ανεξάρτητες δεν είναι, ενημερώνουν τον  λαό πολιτικά, κοινωνικά και οικονομικά!

Στην εποχή που όλα είναι υπό έλεγχο και δεν βγαίνει τίποτα χωρίς φιλτράρισμα, που σκοπό έχει ποτέ να μην πλήττεται η εκάστοτε εξουσία, όσοι διαθέτουν λογική μπορούν από διάφορες ειδήσεις να καταλάβουν το βαθμό της χειραγώγησης που ασκούν τα πουλημένα ΜΜΕ στον λαό!

Βέβαια, αυτά θα μου πείτε είναι γνωστά και χιλιοειπωμένα μα παρόλα αυτά ο Ελληνικός λαός έχει την τάση να λησμονεί δρώμενα και γεγονότα ακόμη και εάν αυτά έχουν επίπτωση στην καθημερινή του ζωή και στο βιοτικό του επίπεδο!

Δεχόμαστε καθημερινά, για παράδειγμα, το πόσο καλά πάει η οικονομία με το καθεστώς Μητσοτάκη σε σχέση με την Ευρωζώνη, την ίδια στιγμή που η πλειάδα των Ελληνικών Οικογενειών δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους, και ζουν με περικοπές ακόμη και στα τρόφιμα!

Ακούμε κάτι βαρύγδουπους τίτλους όπως  ότι στο 5,4% μειώθηκε ο πληθωρισμός στην Ελλάδα ενώ στο 6,9% στην ευρωζώνη και παρόλα αυτά πως γίνεται 5,4% να αυξήθηκαν οι τιμές καταναλωτή στην Ελλάδα τον Μάρτιο σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα, σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση της Eurostat;

Τον Φεβρουάριο οι τιμές καταναλωτή είχαν αυξηθεί κατά 6,5 % στην Ελλάδα, σύμφωνα με τη Eurostat και κατά 6,1% σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ.

Σε όλους αυτούς βέβαια τους δείκτες  ο δείκτης τιμών της ενέργειας και των τροφίμων δεν συμπεριλαμβάνεται, γνωστός από τους οικονομολόγους ως δομικός πληθωρισμός και θεωρείται καλύτερος δείκτης της υποκείμενης τάσης , ο οποίος αυξήθηκε ελαφρώς στο 7,5% από 7,4% τον Φεβρουάριο.

Από την πλευρά μας , ως καταναλωτές, βλέπουμε καθημερινά ότι οι τιμές στα σούπερ μάρκετ συνεχίζουν να αυξάνονται ραγδαία σε ύψος ρεκόρ, παρά την αποκλιμάκωση του δείκτη τιμών καταναλωτή και να  σπάει κοντέρ ο πληθωρισμός τροφίμων.

Στη χώρα μας μεγάλες ανατιμήσεις συνεχίζουν να καταγράφουν τα τρόφιμα τα οποία έχουν πάρει τηανιούσα. Όπως αποτύπωσαν τα στοιχεία που ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ στις αρχές του μήνα, ο κλαδικός δείκτης των τροφίμων έκλεισε στο 15,5% και είναι υψηλότερος σε σχέση με τον Νοέμβριο που είχε διαμορφωθεί στο 15%.  

Τη μεγάλη αύξηση εμφανίζουν: Ψωμί με 18,1%, κρέατα 17,8%, γαλακτοκομικά 25,6% και στα λαχανικά 13,1%. Σημαντικές ανατιμήσεις καταγράφονται επίσης στις μεταφορές: 32,9% στα ταξί, 36,7% στα αεροπλάνα, 26,7% στα πλοία, ενώ όσον αφορά την ενέργεια, οι τιμές στο φυσικό αέριο κατέγραψαν αύξηση 50%.

Όσο για τις τιμές της βενζίνης παρά το γεγονός ότι σε όλη την Ε.Ε παρατηρείται σημαντική μείωση στην Ελλάδα παραμένουν σταθερές!

Σε όλα αυτά εάν λάβουμε υπόψιν τις κατά σειρά  ρεκόρ αυξήσεις  των επιτοκίων καταλαβαίνουμε όλοι σε τι δεινή κατάσταση βρίσκονται σήμερα πολλές οικογένειες!

Το καθεστώς Μητσοτάκη φροντίζει, όμως, για εμάς και βγάζει τα καλάθια του Αδώνιδος Γεωργιάδη που αποφασίζει τι θα φάμε και τι όχι!

Τα συμπεράσματα δικά σας, όπως και η ψήφος δική σας, όπως ορίζει το καθεστώς Μητσοτάκη, το οποίο αποφασίζει για εμάς για το καλό μας και μας προφυλάσσει από το να ψηφίζουμε τα κόμματα που θέλουμε γιατί αυτός είναι ο σκοπός του καθεστώτος, καθότι στην Ελλάδα η αστική  Δημοκρατία έχει τους δικούς της κανόνες!

Exit mobile version