Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Εισβολή Ισραηλινών σε Ιερό χώρο μουσουλμάνων 

Εισβολή Ισραηλινών σε Ιερό χώρο μουσουλμάνων 

Η πρώτη Ιντιφάντα ξεκίνησε όταν ο Αριέλ Σαρόν επισκέφθηκε το Τέμενος Αλ Ακσα της Ιερουσαλήμ. Από τότε κλιμακώθηκε η ένταση μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων. Όπως έγινε γνωστό, η Ισραηλινή Αστυνομία εισέβαλε προ ημερών στο Τέμενος Αλ Ακσά δημιουργώντας ένταση με πολλούς τραυματίες και νεκρούς. Το περιστατικό αυτό συνέβη κατά την διάρκεια του Ραμαζανιού των μουσουλμάνων, που είναι ο Ιερός τους μήνας και ταυτοχρόνως την παραμονή του εβραϊκού πεσάχ (Πάσχα) και έχει ιδιαίτερη σημασία και συμβολισμό, αφού για τους σιωνιστές το Τέμενος Αλ Ακσά είναι κτισμένο επάνω στον χώρο όπου βρισκότανε ο Ναός του Σολομώντος.

Το Τέμενος Αλ Ακσα ευρίσκεται στην παλαιά πόλη της Ιερουσαλήμ και είναι ο τρίτος ιερότερος τόπος του Ισλάμη μετά την Μέκκα και την Μεδίνα. Από την πλευρά τους οι Εβραίοι πιστεύουν ότι η παγκόσμια κυριαρχία τους θα πραγματοποιηθεί όταν ανοικοδομηθεί ο τρίτος Ναός του Σολομώντα και για τον λόγο αυτό θα πρέπει να καταστραφεί όχι μόνον το Τέμενος Αλ Ακσά, αλλά και ο Ναός της Αναστάσεως, που είναι ο πλέον Ιερός τόπος των Χριστιανών ολόκληρου του κόσμου. 

Όπως αντιλαμβάνεται κάθε λογικός άνθρωπος πρόκειται για μία πυριτιδαποθήκη στην κυριολεξία όπου πρέπει να λαμβάνονται υπόψιν λεπτές ισορροπίες και ότι τα σχέδια των Εβραίων που θέλουν να καταστρέψουν τους Άγιους Τόπους των Χριστιανών και των μουσουλμάνων είναι εξαιρετικά επικίνδυνα για την ειρήνη ολόκληρου του κόσμου.

Exit mobile version