Ο 76χρονος κυρ-εισαγγελέας και το δημοκρατικό του κόμμα
Πως το κόμμα, το οποίο παρέλαβε ως απόλυτος άρχων («το κόμμα διευθύνεται από τον Πρόεδρο αυτού, ο οποίος αποφασίζει επί παντός θέματος», αναφέρει το νέο καταστατικό…), είναι δημοκρατικό κι όχι φασιστικό, ναζιστικό και ρατσιστικό, υποστήριξε ο 76χρονος νεοεκλεγείς πρόεδρος του «Εθνικού Κόμματος Έλληνες», Αναστάσιος Κανελλόπουλος.
Κι έχει απόλυτο δίκιο!
Κατ’ αρχάς, έχει να κάνει με την πολιτική του διαδρομή, η οποία ξεκίνησε από το ΠΑΣΟΚ. Λέγεται μάλιστα, πως ο συμπατριώτης του (Αχαιός) Μένιος Κουτσόγιωργας ήταν αυτός που «βοήθησε» αυτόν και τ’ αδέλφια του στην επαγγελματική τους σταδιοδρομία.
Επιπλέον, είναι κωμικό να εμφανίζεται ως «αντισυστημικό» και «αντιδημοκρατικό» ένα κόμμα που έχει ως επικεφαλής του έναν πρώην αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ενός από τα κορυφαία θεσμικά όργανα του αστικού κράτους, όπου αντισυστημικός δεν περνάει ούτε… απ’ έξω!
Από κει και πέρα, οι νέες βασικές αρχές του κόμματος είναι πολύ ξεκάθαρες και δεν επιδέχονται αμφισβήτησης:
«Σεβόμεθα το Ελληνικό Σύνταγμα και τους Νόμους. Αποδεχόμεθα τις ενσωματωμένες στο εσωτερικό Δίκαιο Οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ενώσεως και τις Νομοθεσίες του Συμβουλίου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, καθώς και όλες τις αναληφθείσες ή αναληφθησόμενες υποχρεώσεις σε Διεθνές, Διμερές και Πολυμερές επίπεδο».
Δηλαδή, για να το κάνουμε λιανά, το Εθνικό Κόμμα Έλληνες είναι υπέρ της συμμετοχής της Ελλάδας στη Ε.Ε., υπέρ της συμμετοχής στη ζώνη του ευρώ, υπέρ της συμμετοχής στο ΝΑΤΟ («Η Ελλάδα το 1952, απεφάσισε τη συμμετοχή της στην αμυντική Συμμαχία του Βορειο-Ατλαντικού Συμφώνου, διότι τούτο εγγυάτο την ασφάλεια της χώρας μας», έγραφε επ’ αυτού ο 76χρονος κυρ-εισαγγελέας στην ιδρυτική διακήρυξη του κόμματος που είχε ιδρύσει πέρυσι…) και υπέρ της παραμονής στην χώρα των αμερικάνικων βάσεων. Αποδέχεται δε ακόμα και τις ντιρεκτίβες της Ε.Ε. που υπερισχύουν του εθνικού δικαίου – τις οποίες αμφισβητεί εντόνως η πατριωτική κυβέρνηση της Ουγγαρίας. Αλλά και τις δανειακές «υποχρεώσεις» της Ελλάδος, έναντι των «δανειστών» (διεθνών τοκογλύφων!), καθώς και τις λοιπές «υποχρεώσεις» που προκύπτουν από τα Μνημόνια!
Και βέβαια, ως δημοκρατικό και μη φασιστικό κ.τ.λ. κόμμα, οι «Έλληνες» είναι υπέρ του σιωνιστικού Ισραήλ. «Για την εσχάτως συντελεσθείσα στροφή της πολιτικο-στρατιωτικής διπλωματίας της χώρας μας, προς το Ισραήλ εκφράζουμε την πλήρη ικανοποίησή μας», έγραφε σχετικά ο 76χρονος κυρ-εισαγγελέας στην ιδρυτική διακήρυξη του κόμματός του. Τη θέση του αυτή την έχει μάλιστα ενσωματώσει στα 25 κύρια σημεία αναφοράς των πολιτικών θέσεων των «Ελλήνων», ζητώντας… διεύρυνση της υπάρχουσας συνεργασίας με το σιωνιστικό κράτος: «Η διεύρυνση της εσχάτως συντελεσθείσης στροφής της πολιτικο-στρατιωτικής διπλωματίας της χώρας προς το Ισραήλ».
Επιπλέον, ο 76χρονος κυρ-εισαγγελέας έχει δώσει τα διαπιστευτήριά του στις κυβερνήσεις της μεταπολίτευσης από το 1974 μέχρι το 2015, αναγνωρίζοντάς τες ως… πατριωτικές (!!!), που δήθεν έβαζαν τα ελληνικά συμφέροντα πάνω από τα ξένα, εξαιρώντας μόνο τις κυβερνήσεις Κούλη Μητσοτάκη και Τσίπρα. Έγραφε σχετικά στην ιδρυτική διακήρυξη του κόμματός του:
«Βεβαίως, πάντοτε εις το παρελθόν, οι Σύμμαχοι και Εταίροι μας, ασκούσαν πιέσεις. Αλλά στην πολιτική ιστορίας της Ελλάδος, ποτέ οι Έλληνες δεν είδαν Κυβέρνηση και Πρωθυπουργό, να θέτουν τα συμφέροντα άλλων χωρών, πάνω από τα συμφέροντα της Ελλάδος. Θλιβερή εξαίρεση αποτελούν, οι δύο τελευταίες Κυβερνήσεις, υπό τον κ. Τσίπρα και τον κ. Μητσοτάκη».
Τέλος, ο 76χρονος κυρ-εισαγγελέας διακηρύττει και τα εξής, σχετικώς με την Ναυτιλία:
«Η Ναυτιλία, η οποία αποσπά τον παγκόσμιο θαυμασμό, έχει εγκαταλειφθεί. Στα μεγάλα επιτεύγματα αυτής, ουδεμία συμμετοχή έχει το Κράτος. Το μέγα «ναυτιλιακό θαύμα», οφείλεται αποκλειστικώς στο επιχειρηματικό – ναυτιλιακό δαιμόνιο του Έλληνος εφοπλιστού».
Ποιόν συγκεκριμένο Έλληνα εφοπλιστή, έχει στο μυαλό του λέγοντας τα παραπάνω ο 76χρονος κυρ-εισαγγελέας; Ε, μη ζητάτε μασημένη τροφή! Άλλωστε, τα… ευκόλως εννοούμενα, παραλείπονται!