Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Mister Tsipra, sprechen sie deutsch?

Mister Tsipra, sprechen sie deutsch?

Οι δημοσκοπήσεις που έχουν ανακοινωθεί μέχρι τώρα δεν είναι και οι καλύτερες για τον mister Tsipra και τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά το στέλεχος του παρδαλού συνονθυλεύματος Νίκος Μπίστης αποκάλυψε περιχαρής την «καλύτερη και εγκυρότερη δημοσκόπηση»!  Που δεν είναι άλλη από την αυριανή συνάντηση του mister Tsipra με τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς, στην… έδρα του δεύτερου – στα κεντρικά γραφεία του SPD στο Βερολίνο!

Όπως, λοιπόν, υποστηρίζει ξεκάθαρα το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, η συγκεκριμένη συνάντηση σημαίνει ότι η γερμαναρία έχει ξεγράψει τον Μητσοτάκη και θα δώσει το «χρίσμα» στον mister Tsipra, για την «προοδευτική διακυβέρνηση» με την πασοκαρία και τον Μπαρουφάκη. Ιδού: 

«Το βάρος της Γερμανίας στην Ευρώπη είναι αδιαμφισβήτητο. Το βάρος της Γερμανικής Σοσιαλδημοκρατίας στην ευρύτερη Αριστερά και Κεντροαριστερά είναι επίσης δεδομένο. Και ως κυβέρνηση και το SPD ως κόμμα, με ένα από τα πιο ενημερωμένα και παρεμβατικά τμήματα Διεθνών Σχέσεων, μετράνε τις κινήσεις τους. Και αυτό γιατί έχουν επακριβώς συνείδηση αυτού του βάρους, των συνεπειών, των εντυπώσεων και τους συνακόλουθων συμβολισμών. Ένα μήνα πριν τις εκλογές στην χώρα μας με την συνάντηση και τις συνομιλίες με τον Τσίπρα ο Γερμανός καγκελάριος στέλνει μήνυμα με πολλαπλούς αποδέκτες. Ας μην έχουμε καμμιά αμφιβολία: αν ο Τσίπρας δεν ηγείτο κόμματος του 30% και δεν είχε πιθανότητες να εγκατασταθεί στο Μαξίμου ο Σολτς θα πέρναγε με κάποιον άλλον το πρωινό της Παρασκευής… Στην ελληνική κοινή γνώμη, ότι σε περίπτωση νίκης του ΣΥΡΙΖΑ η ατμομηχανή της Ευρώπης θα αντιμετωπίσει την νέα ελληνική κυβέρνηση διαφορετικά από ότι η Γερμανία το 2015. Και προς το αδελφό κόμμα ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ μια έμμεση αλλά σαφέστατη προειδοποίηση: ότι στην πολιτική οι συσχετισμοί είναι αμείλικτοι και το “κυβέρνηση χωρίς τον Τσίπρα” φαντάζει ανέφικτο».

Μάλιστα, τους πανηγυρισμούς του Μπίστη για τη γερμανική υποστήριξη, προβάλλει και η επίσημη ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ, άρα ο επίσημος ΣΥΡΙΖΑ τους υιοθετεί!

Να θυμίσουμε εδώ και την πρόσφατη επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών στον mister Tsipra, που προκάλεσε εντονότατη δυσφορία στο Μαξίμου.

Λέτε να αποφάσισε να στηρίξει Τσίπρα ο ξένος παράγων και να του μείνουν του Κούλη τα… χειροκροτήματα στο Κογκρέσο; Οψόμεθα…

Exit mobile version