Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Μετά από εννέα χρόνια ανοίγουν την Αμφίπολη! Μισούν την Ελλάδα και δεν το κρύβουν

Μετά από εννέα χρόνια ανοίγουν την Αμφίπολη! Μισούν την Ελλάδα και δεν το κρύβουν

Εννέα ολόκληρα χρόνια έχουν περάσει από την μεγάλη αρχαιολογική ανακάλυψη στην Αμφίπολη του Τύμβου Καστά. Εννέα ολόκληρα χρόνια και η μεγάλη αυτή αρχαιολογική ανακάλυψη δεν έχει αξιολογηθεί ούτε έχει δοθεί στο κοινό! 

Μόλις πριν λίγες ημέρες ανακοινώθηκε ότι θα είναι επισκέψιμο για το κοινό αλλά μόνο για ειδικές ομάδες πολιτών, οι οποίες με την συνοδεία φύλακα ή αρχαιολόγου θα έχουν την δυνατότητα να επισκεφτούν το εσωτερικό του Τύμβου και να θαυμάσουν από κοντά ένα μέρος από τον υπέροχο διάκοσμό του και τα γλυπτά αριστουργήματα και μόνον για λίγα λεπτά. Αυτό θα μπορεί να γίνει μόνο κατόπιν συνεννόησης με την Εφορία Αρχαιοτήτων Σερρών μέχρι τις αρχές Ιουνίου γιατί στην συνέχεια θα έχουμε έρευνες και απ’ ό,τι οι αρχαιολόγοι δήλωσαν το ταφικό μνημείο θα αποδοθεί στο σύνολό του το 2027! Σχεδόν δηλαδή 15 χρόνια μετά την ανακάλυψή του….

Λεφτά υπάρχουν, αλλά όχι για τα αρχαία μας μνημεία, όχι για τα Ιερά και τα Όσια του Ελληνισμού. Λεφτά υπάρχουν για μίζες, για διαπλεκόμενους καναλάρχες και για διεφθαρμένους εργολάβους δημοσίων έργων και βεβαίως για αποκατάσταση Οθωμανικών μνημείων.  

Exit mobile version