Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ο τζαμπατζής Σαμαράς ήθελε κτήριο από το Ελληνικό δημόσιο για να στεγάσει το ίδρυμά του

Ο τζαμπατζής Σαμαράς ήθελε κτήριο από το Ελληνικό δημόσιο για να στεγάσει το ίδρυμά του

Η τρέλα που έχει πιάσει κάθε είδους πολιτικό ή πλουτοκράτη που φαντάζεται τον εαυτό του σπουδαίο και μεγάλο να φτιάξει ένα ίδρυμα στο όνομα του δεν λέγεται. 

Ανάμεσα σε αυτούς και ο Αντώνης Σαμαράς, ο απόγονος του δολοφόνου του Ίωνα Δραγούμη, Εμμανουήλ Μπενάκη, όπως κατέθεσε στην δίκη στην δεκαετία του ’30 ο Γύπαρης. Μετά λοιπόν την μεγάλη εκδήλωση στο Παλλάς όπου έγινε η πρώτη σύναξη για την λειτουργία του ιδρύματος Σαμαρά, άρχισε ο Σαμαράς να πιέζει την κυβέρνηση για την εύρεση ενός κτηρίου το οποίο να ανήκει στο ελληνικό δημόσιο για να στεγάσει το ίδρυμά του γιατί έτσι έγινε και για τα ιδρύματα Παπανδρέου και Μητσοτάκη. Δεν φτάνει, δηλαδή, που κάνουν ιδρύματα στο όνομά τους, αλλά θέλουν και να τα πληρώνει ο ελληνικός λαός, να είναι από την περιουσία του Ελληνικού λαού! Στην περίπτωση όμως αυτή παρ’ όλη την προθυμία που έδειξε η υπουργός πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, που δεν ήξερε τον Λιγνάδη, τυχαία τον συνάντησε κάποτε στο Εθνικό Θέατρο, το θέμα κόλλησε στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο Υπερταμείο το οποίο ελέγχεται και που δεν βρήκε λόγο να παραχωρηθεί δημόσια περιουσία στο Ίδρυμα Σαμαρά! 

Θυμίζουμε τα μεγάλα επιτεύγματα του Σαμαρά όπως ότι έριξε μία κυβέρνηση δήθεν για το μακεδονικό, αλλά μετά δεν έριξε την κυβέρνηση που δεν κατήργησε την συμφωνία των Πρεσπών όπως είχε δηλώσει και αυτό δείχνει πόσο υποκριτής ήταν όταν έριχνε τον Μητσοτάκη τον παλαιότερο. Δεύτερο επίτευγμά του η αδιαφορία του απέναντι στον Μακαριστό Πατριάρχη Ιεροσολύμων Διόδωρο όταν φανατικοί σιωνιστές κατέλαβαν τον ξενώνα του ελληνικού Πατριαρχείου του Αγίου Ιωάννου και τον κατέχουν μέχρι σήμερα και όχι μόνο αυτό, αλλά κι αναγνώρισε για πρώτη φορά πρεσβεία του Ισραήλ στην Ελλάδα μέχρι τότε ήταν διπλωματική αποστολή. Ο Σαμαράς ακόμη είναι αυτός που έστησε την πολιτική σκευωρία κατά της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ και υπερηφανευόταν για αυτό στις ΗΠΑ σε συνεδρίαση του γνωστού λόμπυ. 

Exit mobile version